Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter skarpa kritiken mot landslagsledningen – här är svaret till Maria Rydqvist: "Bör rannsaka sig själv"

Maria Rydqvist berättade om sprickan mellan henne och landslagsledningen i ett långt blogginlägg – och menade att hon behandlats som ett dagisbarn.
Nu svarar landslagsledningen på hennes kritik.
– Det är nog Maria själv som är den som bör rannsaka sig, säger längdchefen Johan Sares till SVT.

Annons

Läs också: Klyftan som skakar skidlandslaget: "Han behandlade mig som ett dagisbarn"

Maria Rydqvist får svar på sin kritik, av längdchefen Johan Sares.

Öppet berättade Älvdalens Maria Rydqvist om hur dåligt hon mått under den nuvarande landslagsledningen. Hon berättar i sin blogg att hon menar att kvinnor och män behandlas olika, och att hon inte känt sig inkluderad av damtränaren Ole Morten Iversen.

"På väg till lunchen [...] möter jag ändå Ole Morten och säger försiktigt att jag känner mig rejält sliten eftersom det har varit så intensivt schema. Detta påpekande räcker för att jag återigen ska få höra att om det inte passar mig så behöver jag inte vara med landslaget", skriver hon bland annat.

Ole Morten Iversen har själv avböjt att kommentera kritiken, men nu ger sig längdchefen Johan Sares in och svarar.

Han blir förvånad och menar att han bara upplevt Iversens ankomst som positiv.

– Det här är en individuell sport, där man lever och bor ihop – som ett lag. Och man måste underställa sig de regler som man har i gruppen. Maria har inte klarat av att underställa sig det, säger han till SVT.

Rydqvist berättar i inlägget bland annat om hur hon missat en samling då hon mått dåligt av det hektiska schemat. 34-åringen skrev vid sidan om skidåkningen också en bok vid tillfället och längtade efter sina barn, varpå hon blivit avstängd från landslaget.

SVT: Har det funnits kommunikationsproblem, från båda håll?

– Nej, det tror jag inte. Absolut inte. Ingen kommunikationsmiss från båda håll. Det är nog Maria själv som är den som bör rannsaka sig, säger Sares.

De tar inte åt sig av kritiken.

– Ingenting, egentligen, över huvud taget. Ingenting vi tar åt oss.

Maria Rydqvist, menar att Sares inte varit med på särskilt många samlingar och ställer sig frågande till hans svar.

– Det är jättekonstigt att de säger att de inte tar åt sig av att någon känner sig felaktigt behandlad och har mått väldigt dåligt. Det är tråkigt, det får inte mig att känna mig mer inkluderad, kan man ju säga, säger hon till SVT.

Mer läsning

Annons