Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Daniels: "Fegt av Grip att inte peta Daniel Richardsson"

Sportens Björn Daniels tycker till om truppen som har tagits ut till världscupens premiär som går i Ruka i Finland nu i helgen.

Annons

De stora kanonernas comeback i Bruksvallarna. Det är känslan efter att Johan Olsson, Marcus Hellner, Calle Halfvarsson och Anna Haag visat framfötterna och befäst sin plats i gänget som åker på världscuppremiären till helgen. Daniel Richardsson är den "kanon" som inte riktigt flög iväg i Bruksvallarna. Trots detta är han uttagen till helgens värdscuppremiär i Ruka.

Daniel Richardsson får åka världscup i helgen.

Hur dåligt gick det egentligen under premiärtävlingen Bruksvallsloppet? Under fredagens fristilslopp över 10 kilometer slutade Richardsson elva, slagen med över en minut. En helt okej placering, men när man under lördagen skulle köra samma distans och disciplin som i Ruka till helgen, gick det inte alls för Daniel Richardsson. Under lördagens 15 kilometer långa klassiska lopp blev det nämligen en 16e plats, två minuter bakom segrande Johan Olsson och slagen av fyra stakåkare.

Det borde vara tillräckligt för att Rickard Grip ska välja att spela sina kort annorlunda. Jag tror dessutom att det kan vara bra för Richardsson att bli petad, det kan göra honom ännu hungrigare och sluta ta sin plats i landslaget för givet.

Vem skulle man då tagit med till Ruka istället? en åkare som faktiskt slog Richardsson både under fredagen och lördagen i Bruksvallarna är Martin Johansson. Moraåkaren är inte sjuk eller skadad, Grip tyckte bara att han inte visat tillräckligt mycket.

Eller varför inte låta Björn Sandström, Piteå Elit, åka? Han slog också Richardsson båda dagarna och är dessutom 14 år yngre än Hudiksvalls stolthet. Det är lika bra att han får vänja sig vid den stora scenen och testa en världscuptävling.

Men sen ska man ju komma ihåg att Grip faktiskt varit med på träningarna, han har sett Daniel Richardsson fajtas med Martin Johansson och Johan Olsson på intervallpass efter intervallpass. Det kan ju vara så att Daniel faktiskt hade två dåliga dagar i Bruksvallarna. Det lär visa sig i helgen.

Mer läsning

Annons