Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beskedet: Kalla ser ut att få med sig tränaren till OS

Hon har valt att satsa mot OS i Pyeongchang utanför landslaget. Nu talar allt för att Charlotte Kalla ändå kommer få med sig sin personliga tränare till mästerskapet.

Annons

Charlotte Kalla ser ut att få med sig sin tränare Magnus Ingesson till OS.

Charlotte Kalla meddelade nyligen att hon åter igen väljer att stå utanför landslaget i sin uppladdning inför OS i Pyeongchang 2018.

– Efter en framgångsrik säsong är det spännande att ta sats mot den träning jag behöver inför OS i Sydkorea. Jag känner mig väldigt motiverad, sa Kalla i ett pressmeddelande.

När skiddrottningen vann tre meddaljer under VM i Lahtis kunde hennes tränare Magnus Ingesson enbart ta sig in på tävlingsområdet tack vare en ackreditering från ett företag. Även till OS var det osäkert i fall han skulle få en ackreditering och övervägde därför att åka till Sydkorea som turist för att ändå kunna hjälpa Kalla på plats, men enligt DN ser det nu ut som att tränaren får en plats på mästerskapet.

– Vi ska lösa det, säger SOK:s verksamhetschefen Peter Reinebo till DN.

– Charlotte har inställningen just nu att hon vill ha Magnus på plats. Om den inställningen finns kvar efter sommaren och vi och skidor (Skidförbundet) delar den – då fixar vi den. Absolut.

Mer läsning

Annons