Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna Haag och Emil Jönsson startar egen klubb: "Dags för oss att utforska nya marker"

I början av oktober kom beskedet att Anna Haag och Emil Jönsson lämnar IFK Mora Skidklubb. Nu meddelar paret att de framöver kommer att tävla för den egna klubben Anna & Emil Sportklubb.

Annons

Läs också: Anna Haag och Emil Jönsson lämnar IFK Mora SK

Emil Jönsson och Anna Haag startar klubben Anna & Emil Sportklubb.

"Det är dags för oss attutforska nya marker och då känns detta som ett spännande och naturligt steg föross", skriver Emil Jönsson och Anna Haag i ett pressmeddelande om den nya klubben.

Förra säsongen beslutade sig Jönsson och Haag för att skänka en del av deras vinstpengar under säsongen för att hjälpa människor på flykt. I och med den nya klubben går de vidare med välgörenhetsarbetet.

Läs också: Emil Jönsson och Anna Haag skänker prispengar till barn på flykt

"För oss är det viktigt att kunna bidra till en bättre värld. Därför kommer tio procent av klubbens vinstpengar, samt alla medlemsavgifter, att gå till Rädda Barnen. Det är en organisation som, förutom att arbeta internationellt, även verkar på ett nationellt plan. Det tycker vi är viktigt. Det är lätt att glömma att det även i Sverige finns barn som har det svårt. Vår ambition är bland annat att hjälpa flyktingbarn att komma in i samhället via idrotten" skriver Haag och Jönsson i ett pressmeddelande.

Paret kommer att representera den nya klubben i samband med nationella tävlingar som säsongspremiären i Bruksvallarna och SM i Söderhamn.

Mer läsning

Annons