Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dyvik berättar om oron – som förföljde henne under VM: "Så jobbigt att jag inte skulle vilja leva"

Hon gjorde sitt livs bästa säsong och belönades med en plats till VM i Lahtis. Väl där blev det inte som Anna Dyvik hade tänkt sig, på grund av gamla ryggproblem som gjorde sig påminda.
– Ja. Det var inte så himla kul att vara där då. För jag blev väldigt orolig, säger Dyvik till Expressen.

Annons

I år tog Anna Dyvik (i mitten) en pallplats i sin första världscupstafett någonsin.

Efter en säsong fylld av framgångar – då Anna Dyvik bland annat vann två U23-VM-guld – lyckades 22-åringen knipa den sista platsen till VM i Lahtis.

Väl på plats på mästerskapet hade IFK Mora-åkaren (då Falun-Borlänge) svårt att slappna av. Men det berodde inte på tävlingsnerver, nej, det var några helt andra nerver som hade hamnat i kläm.

– Jag åkte ju genrepet i Otepää före VM och det gick hemskt dåligt. Inget stämde. Och det visade sig ju bero på att jag var helt konstig i ryggen med låsningar överallt, berättar 22-åringen för Expressen.

För fem år sedan opererades hon för ett av sina tre genetiska diskbråck och trodde då att ryggproblemen skulle vara ett minne blott. Så var inte fallet. Istället kom de tillbaka under den långa flygturen från USA till Sverige efter U23-VM, vilket i sin tur ledde till att senior-VM blev fyllt av oro – för att hon skulle ha fått ett nytt diskbråck.

– Ja. Det var inte så himla kul att vara där då. För jag blev väldigt orolig, säger Dyvik och fortsätter förklara vad det var som hon var så rädd för.

– Om jag fick så där ont som jag hade innan jag opererade mig... Då är det nästan så jobbigt att jag inte skulle vilja leva, säger Anna Dyvik, vars VM tog slut i kvartfinalen i sprinten.

I dag är ryggsmärtorna borta och hon kan träna på som vanligt igen.

– Tidigare år har jag skött det väldigt bra och inte haft några problem alls. Men förra sommaren och vintern var jag lite slarvig. Och det fick jag betala för, konstaterar hon för Expressen.

Mer läsning

Annons