Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvärstopp för Anna i KillingtonShiffrin tog tionde raka

Anna Swenn Larsson är i bra form och åker riktigt bra på träning, men på tävling vill det sig inte. I Levi försvann Anna i andra åket och i Killington grenslade rättvikstjejen redan i första åket. Vann det gjorde suveräna Mikkaela Shiffrin, som vann sin tionde raka seger i slalom.

Annons

Anna Swenn Larsson har haft en tung öppning på säsongen och grenslade i första åket i Killington.

Anna Swenn Larsson avstod storslalompremiären i Sölden och var laddad inför slalompremiären i Levi.

Tia efter första åket och på väg mot att klättra ytterligare några placering, så tog det snopet stopp för Anna i slutet av branten i Levi.

I Killington i USA fortsatte den tunga trenden. I storslalom var hon chanslös i det besvärliga underlaget med sitt höga startnummer. I slalom var förhållandena bättre och Anna hade också ett startnummer att göra resultat ifrån. Men det hjälpte inte, nu försvann Anna med en grensling redan i det första åket.

Utan problem och med stort självförtroende inför hemmapubliken i Killington, det visade Mikkaela Shiffrin prov på när hon vann med 73 hundradelar före Veronika Velez Zuzulova medan schweiziskan Wendy Holdener slutade trea.

Frida Hansdotter fick inte till sitt andra åk och halkade ner från sjätte till tionde plats, medan Maria Pietilä Holmnér klättrade till en elfte plats, efter ett mindre lyckat första åk.

Sävsjös Emelie Wikström fick lite revansch efter besvikelsen i Levi då hon inte klarade att kvala till andra åket. Det gjorde hon i Killington och låg där som 20:e tjej efter första åket och kunde sedan klättra till en slutlig 16:e plats.

Mer läsning

Annons