Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Starkt IFK Borlänge i Special olympics

Borlänge har gjort en bragdartat insats i de alpina grenarna under Special Olympic Winter World Games i veckan.
Totalt kammade Dalaklubben hem två guldmedaljer i slalom och storslalom.

Annons

Special Olympic Winter World Games har ägt rum under veckan. Det är en tävling med deltagare från hela världen. Totalt är 107 nationer på plats med 2700 aktiva i åtta olika grenar. Dessa aktiva har 1100 coacher på plats.

Sveriges trupp bestod av 45 aktiva som tävlade i alpint, längdskidor, innebandy, floorhockey, snöskolöpning och konståkning. Special Olympic Winter World Games är en tävling där alla aktiva har en utvecklingsstörning som funktionsnedsättning.

Sofia Störling, IFK Borlänge, tog guld i storslalom i Novis-klassen under onsdagen. Det finns fyra klasser att tävla i: Beginner, novis, medel och advanced.

Jonathan Öjerteg och Joakim Öberg, IFK Borlänge, kom båda fyra i sina klasser under onsdagens storslalom.

På slalomtävlingarna under torsdagen kom segraren från storslalom, Sofia Störling, på en femteplats.

Samtidigt tog Jonathan Öjerteg guld och Joakim Öberg körde tyvärr ur.

– Det har varit ett fantastiskt arrangemang. Helt otroligt. Vädret har varit varmt så det har varit ganska tuffa förhållanden att tävla, säger Börje Olsson, coach från IFK Borlänge.

Tillsammans tog det svenska landslaget på plats fyra guld och ett brons i slalom. Det blev dessutom två guld och fyra silver i storslalomen för svenskarna.

– Det ger totalt elva medaljer, det är jättebra. Det har rullat på så fint och nästan alla har tagit medalj, säger Börje Olsson.

Utöver tävlingarna är det precis som "riktiga OS". Det tänds eld med en maffig invigning och pampig avslutningsfest för atleter och ledare.

Jonathan Öjerteg, Sofia Störling och Jocke Öberg poserar framför kameran efter framgångarna på spelen.

Mer läsning

Annons