Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skrälläge för Myhrer efter första åket

Aldrig bättre än 20:e i Sölden och aldrig bättre än fyra i storslalom i världscupen, men nu har André Myhrer chansen att putsa både bästa söldenresultat men också bästa resultat i världscupen, fyra efter förstaåket och endast 31 hundradelar från pallen.

Annons

Sölden 161023Alpina världscupen herrar storslalomåk 1:André Myhrer fyra i sitt första åkFoto Nisse Schmidt

André Myhrer funderade ifjol på att lägga storslalom åt sidan och koncentrera sig på slalom. Fjärdeplatsen i Beaver Creek fick honom på andra tankar och efter första åket i Sölden ligger han just fyra, med chans att klättra.

Leder gör Alexis Pinturault från Frankrike, 51 hundradelar före Myhrer och 17 hundradelar före hemmahoppet Marcel Hirscher. Trea ligger schweizaren Justin Murisier.

André hade hoppats få starta strax bakom de femton främsta, men de poäng han tog i vinterns parallellslalom fick inte räknas med och då nådde inte André magiska 500 poäng. Kan han bara hålla i och göra ett lika rent och offensivt åk i det andra åket så har han alla förutsättningar att vara med i toppen. Tre tiondelar till pallen är ingen omöjlighet för bergsjöåkaren.

Matts Olsson, 17:e i första åket.

Matts Olsson, som gjorde sin första tävling sedan skadan ifjol, åkte in på en stark 17:e placering.

Alexis Pinturault på väg mot ledningen i det första åket.

André Myhrer.

Mer läsning

Annons