Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Shiffrin utmanas i Flachau - Frida trea och Anna sjua

Frida Hansdotter är på väg mot en ny pallplats i Flachau, trea efter det första åket och 74 hundradelar efter ledande Bernadette Schild.
Två överraskningar är att Mikaela Shiffrin "bara" är tvåa och att rättviks Anna Swenn Larsson är fin sjua.

Annons

Frida Hansdotter, trea efter det första åket.

Regnet öste ner över Flachau under tisdagen och det var så långt från vinter det gick att komma, men lagom till tävlingsstart upphörde regnet och den saltade banan höll förvånansvärt fint.

Bernadette Shild, leder efter första åket.

Så det var långtifrån enbart startnummer ett som bäddade för att den stora hemmapubliken fick jubla och nu ser fram emot åk två. Bernadette Schild visade den skidkänsla hon har, som är en förutsättning att utmana Mikalea Shiffrin, genom att vara 37 hundradelar före den segervane amerikanskan.

Det är ngen högoddsare att Mikaela kommer att jaga sin 41 seger i det andra åket, men håller Achilds nerver kan det bli en skräll i Flachau.

Även Frida Hansdotter har bra läge att ta sig ikapp Shiffrin, även om 74 hundradelar fram till Schild är mycket.

Anna Swenn Larsson sjua efter första åket.

Det stora svenska utropstecknet är istället Anna Swenn-Larsson som ligger sjua efter första åket.

Inför tävlingen lovade Anna att ösa och försöka bli bättre än tia som hon var senast i Kranjska Goras. Lyckas hon med ett nytt bra åk finns en fjärde plats inom räckhåll.

Estelle Alphands tuffa linje straffar sig

Estelle Alphands tuffa linje straffar sig

Estelle Alphand blev under tisdagen nominerad till OS och var på väg att visa sig värdig uttagningen. Men på ett krön tappade Estelle ytterskidan, samtidigt som innerbenet fastnade i en käpp. Trots den kostsamma missen gasade hon bara på och ligger på en nittonde placering inför det andra åket. Ingen blir överraskad om den teknisk mycket duktige svensk-fransyskan kan klättra rejält i listan, det har hon gjort förut.

Nathalie Eklund, 14 h8undradelar från andra åket

Nathalie Eklund, firade sin födelsedag med att precis missa att kvala till det andra åket, men leksandstjejen är äntligen på gång efter det skadefyllda året.

Det andra åket startar 20.45.

Mer läsning

Annons