Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se missen som kostade André Myhrer en pallplats i storslalompremiären här

André Myhrer var på väg mot en pallplats, sin första i storslalom. Men i utgången av branten ville André lite för mycket, hakade i en port, fastnade och tappade linjen. Se tidningens bildserie. Ut i lössnön och ett försprång förbyttes i en förlorad sekund och en elfte plats i stället.

Annons

1. André Myhrer hakar i en port i slutet av branten och förlorar linjen.

2. Istället för att köra omkull lyckas André hålla balansen men utan skär tappar han linjen.

3. Ut i lössnön och förlorade all fart ut på den avslutande flacken, normalt Andrés styrka.

Sölden är inte André Myhrers favoritbacke. På väg mot sin allra första pallplats i storslalom, då fastnar Myhrer i en port och förlorar all fart inför det avslutande flacka partiet. Han var då i ledningen och hade en säker tredjeplacering inom räckhåll.

André Myhrer fyra i sitt första åk.

Nu slutade han elva, besviken, men ändå hans bästa insats någonsin i Sölden. Framförallt visade André att ha i vinter blir att räkna med i storslalom.

– På förhand hade jag inte varit missnöjd med en elfteplats men nu hade jag hellre sett en annan siffra där, säger Myhrer till TT, som dock hade en bra känsla inför premiären.

– Jag har haft en jättebra sommar. Det har jag i ryggen och jag tänkte på det i starten: "Nu är det bara att ge sig ut och dra nytta av det".

Myhrer kunde också, en stund efter åket, bortse lite från besvikelsen och se det som ett framsteg.

– Jag är väl inte allt för beskviken. Det var trots allt ett kvitto på att jag är bra i storslalomen, säger Myhrer.

Topptrion i Sölden, Alexis Pinturault flankerad av Marcel Hirscher och Felix Neureuther.

Imponerade gjorde också Matts Olsson, åter från att ha fått se hela fjolårssäsongen från sidan. Nu åkte Matts in på en fin 15:e placering och leendet i mål visar att han ser det som en framgång.

Två åkare stack ut över det övriga, duon Alexis Pinturault och Marcel Hirscher, där fransmannen kunde dra det längsta strået och vinna trots en vildsint satsning där Hirscher var omkull men kunde återfå balansen.

Världscupen är igång och det är också Marcel Hirscher, men i storslalom kommer han att utmanas av Alexis Pinturault i vinter. Och säkert också av André Myhrer, för trots besvikelsen så var det en vinnarskalle som visade att han vågar utmana världscupens svåraste hang.

Mer läsning

Annons