Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Österikisk kross i damernas super G

Fyra österriksikor i topp i damernas Super-G. Ingen diskussion om vilket land som behärskar den grenen bäst på damsidan. Bästa svenska tjej blev Lisa Hörnblad från Höga Kusten som slutade på en fin elfte plats.

Annons

Österrikiskt jubel efter att alla de fyra främsta platserna gick till just Österrike.

Inte nog med att österrike dominerade, de gjorde de med klassskillnad också och allra främst då segrarinnan Nadine Fest som var 1.19 före tvåan Franziska Gritsch.

Nadine Fest på väg mot guld.

Nadine har dominerat stort i Europacupen i just Super G och tog nu ett stort kliv mot en plats i den Österrikisaka trupp som nästa säsong avslutar världscupen i just Åre och 2019 kör om senior VM, men då i damernas störtloppshang som då återuppstår efter att ha legat i träda sedan 2007.

Lisa Hörnblad, elva.

Förhållandena i backen var bästa tänkbara, men det hjälpte inte de svenska tjejerna med höga stratnummer. Bäst lyckades därför tidigt startande Lisa Hörnblad som i mål prickade samma tid som föregående åkare och slutade på en fin elfte plats, öven om målsättningen var medalj.

Lin Ivarsson, Åre, 20:e

Lin Ivarsson och Fanny Axelsson svarade för stabila åk, men hade inget med toppstriden att göra den här dagen. Lin slutade nu på plats 20 och Fanny blev 22:a medan fjärde svenska tjej, Uppsalas Ida Dannewitz slutade 29:a.

Fanny Axelsson, IFK Mora 22:a

På fredagen är det dock de svenska tjejernas chans när det handlar om kombination och då finns en medalj inom räckhåll.

Mer läsning

Annons