Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medaljchans för Höga Kustens Lisa Hörnblad på JVM

Höga Kustens Lisa Hörnblad har ett väldigt bra utgångsläge i jakten på en medalj i kombination vid JVM i Åre. Efter inledande Super-G ligger Lisa sexa. Leder gör suveräna österrikiskan Nadine Fest.

Annons

Nadine Fest, Österrike i ledningen efter första åket.

Nadine Fest som var suverän i damernas super-G på torsdagen visade fortsatt styrka och leder klart efter det inledande åket i super-G. När tävlinge fortsätter med slalom klockan 14.00 handlar det om nya förutsättningar och då kan mycket väl Lisa Hörnblad utmana de fem främsta om medaljplatserna. Lisa har 63 hundradelar till pallen och chansen att ta Sveriges första medalj i årets JVM.

Lisa Hörnblad ligger sexa efter första åket.

Uppsalas Ida Dannewitz överraskade med ett fint fartåk och ligger på 16:e plats, medan Moras Fanny Axelsson slutade på 30:e plats efter Super-G. Både Fanny, som får starta först i slalom, och Ida kan klättra rejält, men är antagligen för långt efter för att ha en chans att kriga om medlajerna.

Hemmaåkaren Lin Ivarsson tvingades stryka sig inför starten av kombinationen, sedan en förkylning däckat Lin.

Ida Dannewitz överraskade med att ligga 16:e efter första åket.

Fanny Axelsson, IFK Mora AK fick inte till ett perfekt åk i Super G, men 30:e platsen ger henne startnummer ett i slalom och en bra chans att avancera i resultatlistan

Mer läsning

Annons