Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frida Hansdotter, inte bara slalom

Världens bästa slalomtjej redo för världscuppremiären i storslalom. Det i en backe som är den tuffaste på damernas tour.

Annons

Inför alpina världscupspremiären, Frida Hansdotter på plats i Sölden.

Rettenbacher, det är namnet på glaciären ovanför Sölden. Där har backen spolats och balkats. Is är vad det handlar om och tvärbrant bitvist.

Det skrämmer många och en etablerad åkare som Lindsey Vonn avstår från att tävla i Sölden. Chanslös menade Lindsey och valde att prioritera de stundande farttävlingarna i Kanada.

Frida Hansdotter finns dock på start. Det med ett startnummer 8.

– Ärligt talat så vet jag inte. Jag och Maria ligger visst 9 på startlistan, men om två åkare saknas så glider vi in i första lottningsgruppen.

Svaret är att Frida för en gångs skull inte ser ut att ha riktig kontroll, för innan lagledarmötet avgjorts ser både hon och Maria Pietilä Holmnér ut att vara på en delad sjunde plats. Därmed ska de två lottas bland de åtta främsta.

Frida i topp i slalom, men också jämn i storslalom, med sjätte platsen i Åre som bästa resultata. Sex gånger bland de tio bästa.

– Ambitionen är att ta ett kliv till, säger Frida försiktigt.

Ett kliv till i storslalom, då är hon snubblande nära prispallen.

Precis som André Myhrer handlar det ändå i första hand om slalom för Frida. Därför kan hon köra avslappnat i storslalom.

Det är bara det att utför Rettenbacher går det inte att köra avslappnat. Där handlar det om mod och lita på att kanterna är sylvassa.

Lördag klockan tio är det dags, då drar årets alpina världscup igång. På start utöver Frida Hansdotter också Maria Pietilä Holmnér som fick startnummer 4, Kajsa Kling och Emilie Wikström.

Samtidigt började stora snöflingor falla över Sölden, vintern är här.

Mer läsning

Annons