Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter tio år i blågul tjänst – tränare lämnar alpina landslaget: "Svårt beslut"

Fredrik Steinwall har varit i alpina landslaget i drygt tio år.
Nu slutar juniorlandslagstränaren Fredrik Steinwall.
– Det har varit ett jättesvårt beslut att ta efter så många år i förbundet, säger han i ett pressmeddelande.

Annons

Fredrik Steinwall har fått nytt jobb.

I herrarnas juniorlandslag har han tränat bland andra Filip Vennerström från Sundsvall och Zack Monsén från Åre. Men nu är deras tid ihop över.

Fredrik Steinwal harjobbat med herrarnas europacuplag, deras världscuplag och senare damernas världscuplag. Sedan i vintras har han tränat herrarnas juniorlandslag. Men nu slutar han.

– Det har varit ett jättesvårt beslut att ta efter så många år i förbundet och med så fina kollegor i organisationen, men jag har fått ett erbjudande om att byta jobb och jag har bestämt mig för att ta det. Jag ser fram emot att lära mig något nytt, säger han i ett pressmeddelande.

Han kommer nu jobba med lavinsäkerhetsutrustning, så han lämnar inte alpina världen helt och hållet skulle man kunna säga.

– Det är tråkigt att Fredrik slutar eftersom han har gjort ett jättebra jobb för oss, det är tränare som honom som vi behöver. Han har varit en väldigt omtyckt och organiserad medarbetare med en bra kompetens genom att han tidigare varit huvudtränare för damlandslaget och det senaste året tagit hand om herrarnas juniorlandslag. Han har haft en fantastisk kontakt med klubbar på nationell nivå och med våra skidgymnasier runt om i landet. Nu gäller det att försöka hitta någon liknande som ersättare, och det arbetet har vi redan påbörjat, säger Heinzpeter Platter, huvudtränare för herrlandslaget.

Mer läsning

Annons