Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna Swenn Larsson vann Europacupen

Anna Swenn Larsson lyckades inte kvala in till världscupfinalen i Aspen, men Rättvikstjejen såg istället till att vinna Europacupen.

Annons

Anna Swenn Larsson i VM i St Moritz.

När Europacupen avslutades i italienska Innichen var Anna i lednimngen och det enda som krävdes i den avslutande sprinttävlingen var att hon höll sig före österrikiskan Katharina Gallhuber och det gjorde Anna både i det inledande kvalåket och i finalåket, där Anna slutade fyra. Lite besviken över pallmissen, men viktigare var Annas insats för det svenska alpina landslaget.

Efter en tuff säsong i världscupen fick Anna till det åk som saknades i världscupen i Squaw Valley där hon blev tia. Samtidigt har hon samlat pallplatser i Europacuepn.

Tionde platsen i Squaw Valley innebar att Anna ordnade en extra plats i världscupen til Sveirge och när hon sedan vann Europacupens slalomdel så fixade hon ytterligare en plats.

Hennes seger i Europacupen innebär att Anna har en egen personlig startplats i världscupen nästa säsong, samtidigt som det svenska laget kan uytnyttja den plats som Anna skapade i Squaw Valley. Därmed har Anna fixat två platser i världscupen, seger i Europacupen, 16:e i VM och silver i SM.

De svenska Europacup tjejerna stannar i Italien för att köra ytterligare en FIS-tävling innan de återvänder till den svenska snön.

Mer läsning

Annons