Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wolfgang Pichler optimistisk inför premiären: "Vi vill komma närmare världseliten"

Flera unga åkare tar plats i Wolfgang Pichlers första trupputtagning för säsongen inför hemmatävlingen i Östersund. En tävling som Pichler ser som den viktigaste i världscupen i år.
– Det är för detta åkarna har jobbat i sju månader, säger Wolfgang Pichler.

Annons

Läs också: Pichler tror på de unga namnen – här är den förhandsnominerade truppen

Utöver de åtta förhandsnominerade åkarna tar Emma Nilsson och Peppe Femling plats i truppen, efter fina insatser i söndagens genrep på hemmaplan.

Vad truppen kan åstadkomma, resultatmässigt har Pichler inte satt upp några mål för, men han har stark tro på sin trupp och menar att laget är inne i en positiv spiral som började under förra säsongen.

– Vi går in med optimism till den här veckan, men vi vet inte hur bra de andra är. Men det jag har sett under året är att vi har förbättrats och jag tror att vi kan ta ett steg framåt, säger Pichler.

Läs också: Peppe Femling bäste svensk – Elisabeth Högberg sköt fullt men på fel bana

Träningen har lättats upp inför värlscuppremiären, som sedan fortsätter med tävlingar i Pokljuka och Nove Mesto under de kommande vecckorna. Enligt Pichler ska åkarna vara i bra form till tävlingarna, men den riktiga toppen ska komma senare under säsongen.

– Mitt mål är alltid att åkarna ska vara i bäst form till VM. Nu har de en bra grundform som kan vara tillräcklig för att överraska. Östersund är en viktig tävling. Det här är den viktigaste tävlingen efter VM, säger Pichler.

Vad är målsättningen för hela säsongen?

– Vi vill komma närmare världseliten. Det är en lång resa och vi har OS nästa säsong. Vi måste ta nästa steg.

Wolfgang Pichler är optimistisk inför tävlingarna på hemmaplan.

I helgens genrep hade Mona Brorsson och Fredrik Lindström, i dagsläget de äldsta åkarna på herr- och damsidan, det tufft på skjutvallen. Men Pichler är inte alls oroad efter deras insatser.

– Det säger ingenting. Vi har hela året där vi jobbar med träningen och vi ser hur alla skjuter genom statistik över hela året. I skidskytte kan det gå upp och ner, för mig är det inte viktigt alls med deras insats i den tävlingen.

Läs också: Fredrik Lindström har fått en nytändning: "Har tränat mindre än förut"

Efter Fredrik Lindströms fjolårssäsong, som stördes av sjukdomar och frånvaro, tror Pichler på en revansch i år.

– Fredrik har en egen coach i Örnsköldsvik men han var med på alla träningsläger och jag tycker att det har fungerat väldigt bra.

På herrsidan var det i stället Jesper Nelin och Torstein Stenersen som visade bäst form i lördagens testtävling.

– Båda gjorde ett bra lopp, men det är en sak. Vi får se nästa vecka vad som händer.

Uttagningen till söndagens stafetter meddelas under fredagen.

Laget till världscupen:

Damer: Anna Magnusson, Piteå, Hanna Öberg, Piteå, Mona Brorsson, Finnskoga, Linn Persson, Bore, Emma Nilsson, Bore.

Herrar: Fredrik Lindström, Anundsjö, Jesper Nelin, Östersund, Torstein Stenersen, Östersund, Sebastian Samuelsson, I 21, Peppe Femling, Tullus.

Samtidigt togs laget till IBU-cupen i Beitostölen i Norge ut:

Damer: Johanna Skottheim, Lima, Bettan Högberg, Östersund, Ingela Andersson, K4 IF, Felicia Lindqvist, Östersund, Linn Larsson, Hede, Emma Lindberg (reserv),Älvdalens SKG.

Herrar: Simon Hallström, Lima, Martin Ponsiluoma, Tullus, Tobias Arwidson, Lima, Tiio Söderhielm, Östersund, Daniel Gustafsson (reserv), Östersund.

Mer läsning

Annons