Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två nya medaljer till Moraåkarna

Annons

Efter sprinten fick Eva ta emot bronspengen. När det var dags för prisutdelning under onsdagen fick hon ställa sig högst upp på podiet. Bredvid sig hade hon klubbkamraten och bronsmedaljören Helene Söderlund.

– Jag går alltid in för att göra mitt bästa, men hade inte satt upp något mål att jag skulle på pallen eller ta guld. Loppet i måndags var okej, men jag ville göra bättre ifrån mig på medeldistansen, säger Eva

Vilket också lyckades. Eva klättrade två placeringar och var tämligen överlägsen. Ned till tvåan, ryskan Olga Trifanova, skiljde det hela 1.04.

– Ändå var det inte ett helt perfekt lopp. Jag gjorde några få misstag, men kände att det inte skulle spela så stor roll på så pass lång distans.

Om Eva var överlägsen, var kampen om silvret desto jämnare. Det var nära att det blev dubbelt Mora i topp. Helene Söderlund hade nämligen bara sex sekunder upp till andraplatsen.

– Det här var väldigt kul. Och oväntat. Jag hade som bäst en femteplats från tidigare mästerskap, nu har jag tagit två medaljer, säger en glad Helene som blev tvåa på sprinten.

Vi kan tillägga att Kvarnsvedens Karin Malmberg slutade tolva.

Det blev ett riktigt svenskt medaljregn under onsdagen. Förutom ovan nämnda medaljer, blev det blågult brons bland killarna genom Alftas Thomas Carlsson. Guldet gick till Ryssland och bäste dalaåkare blev Domnarvets Carl-Johan Grape. Han slutade på 31:a plats.

UEM avgörs också samtidigt och där blev Stora Tunas Erik Blomgren bästa dalaåkare med sin sjundeplats.

I dag var det tänkt att långdistansen skulle avgöras, men på grund av det instabila vädret så har arrangörerna tvingats kasta om i programmet. I stället är det meningen att stafetterna ska köras.

– Vi har ett jättebra lag, så det är bara att hoppas på fler medaljer, säger Helene Söderlund.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons