Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medaljregn till dalaåkarna eller

/
  • Medaljregn. Dalaåkarna körde hem många medaljer under Kalle Anka Cup. En krånglig och illa omtyckt regel gjorde dock att Norrbotten tog hem lagtävlingen. Här är hela dalagänget samlat med ledaren Jörgen Dyvik liggande.
  • Samma bildtext som ovan, välj den bild som passar bäst.
  • Skiddrottning. Stina Nilsson stod i en klass för sig då Kalle Anka Cup avgjordes. På hemmaplan kunde den 14-åriga Malungstjejen ta en trippel individuellt samt att hon ingick i det segrande skicrosslaget.
  • Komplicerat. Det gäller att ha tungan rätt i mun och skidorna på rätt sida av pinnarna då åkarna ska backa in i den här
  • Defilerade in i mål. Kvarnsvedens Ida Nilsson gick ut som ledare på den sista sträckan i skicrosstafetten och hon behöll ledningen in i mål. En bra present på sin 13-årsdag. Ida vann även individuellt i just skicross.

Annons

Malungstjejen Stina Nilsson var med redan i fjol. Då fick hon placeringarna etta, trea och åtta i de individuella distanserna. I år hade Stina en extremt hög målsättning.

- Förhoppningen var att vinna allt jag ställde upp i, så jag är jättenöjd.

Fattas bara annat efter segrar i sprint, distans och skicross i D14-klassen. Sedan var det Stina som grundlade stafettsegern i söndagens skicrossdisciplin.

Domnarvets Viktor Eriksson hade tufft motstånd på sin förstasträcka och Medelpad kunde ta en klar ledning. På sträcka två var det Stinas tur och hon började genast en vild jakt på förstaplatsen. Hon lyckades också ta sig upp i ledningen, men i den lösa snön tappade Stina greppet och föll.

- Men jag kom upp och kunde behålla ledningen till växlingen.

Falu IK:s Viktor Forsblom kunde förvalta den ledning som Stina ordnat och han skickade iväg en annan Nilsson; Ida, med en klar ledning.

Medelpad jagade febrilt för att komma ikapp Ida Nilsson. Men den 13-åriga Kvarnsvedentjejen höll undan och gav Dalarna seger i skicrosstafetten. Passande att Ida fick avgöra på sin födelsedag.

- Ja, det var väldigt kul. Men jag var jättenervös innan jag skulle iväg. Jag kunde inte prata och det kändes som jag skulle spy, berättade Ida.

I skicross ingår ett moment där man baklänges ska åka in mellan två pinnar. Det är inte helt lätt och där kan ett heat avgöras.

- Jag var nervös att jag skulle ramla vid porten, men jag tog det ganska lugnt.

Det hade Ida råd med och hon kunde defilera in i mål. Förutom stafettsegern kunde 13-åringen även glädja sig åt även en individuell seger i skicross.

- Just skicross är jättekul och det här var en fin födelsedag, kunde Ida glatt konstatera.

I lagtävlingen såg det ut som om Dalarna skulle vinna, men då allt summerades hade Norrbotten samlat ihop 822 poäng mot Dalarnas 796.

- Vi tog flest medaljer, men en krånglig regel gjorde att Norrbotten vann. Det är en superkrånglig regel, där en så kallad individpoäng räknas in och som gjorde att Norrbotten kunde vinna. Det här är en dum regel som funnits ett par år, men som jag hoppas tas bort, sa en kritisk dalaledare som ville vara anonym.

Mer läsning

Annons