Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bröderna Aukland bildar eget skidteam

Annons

Jörgen har gjort många försök att vinna Vasaloppet. Många gånger har han varit nära, men inte nått ända fram. Men med nya teamet i ryggen skall en seger i Vasaloppet åter hamna i Norge. Det är i alla fall målet.

- Ja, jag och Anders har bildat ett eget team, Team Xtra personell, för att lyckas i långloppen. Det här är något som vi pratat om länge, säger Jörgen.

Att två enskilda åkare, och tillika bröder, som bildar ett eget team har inte inträffat tidigare.

- Nej, det tror jag inte har hänt. Målet med teamet är förstås att vi skall bli ännu bättre i långloppen, och huvudmålet är att jag eller Anders skall vinna Vasaloppet, menar Jörgen Aukland.

Anders har tidigare deklarerat att han gärna hjälper fram Jörgen till en seger i världens största skidtävling.

Och att just Vasaloppet är det stora målet visar att teamet redan har bokat upp boende för 15 personer till kommande Vasalopp.

- Den här satsningen visar vilken hög status Vasaloppet har, säger Vasaloppets generalsekreterare Rolf Hammar påtagligt nöjd med de norska brödernas satsning.

Nu är det fler än Anders och Jörgen som ingår teamet. Ett flertal unga hjälpryttare kommer också att finnas med, både under träningsläger och tävlingar.

- Vi hoppas att min erfarenhet av långlopp och Anders erfarenhet av världscupen skall hjälpa till att utveckla de unga killarna. Självklart skall vi också dra nytta av dem som hjälpryttare, säger Jörgen.

Att satsningen är möjlig, förutom ett par starka sponsorer i ryggen, är kommande säsong är mästerskapsfri.

- Det gör att Anders kan satsa på långlopp. Men 2009 har han tankar på att köra femmilen i VM i Tjeckien, säger Jörgen.

Men inför den säsong som väntar är det långlopp för hela slanten, med största fokus på Vasaloppet.

- Vi är väldigt motiverade för det här, avslutar Jörgen Aukland.

Mer läsning

Annons