Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skidlyftet ett lyft för Hedemora skidklubb

/
  • Fredrik Anger ordförande i IFK Hedemora skidklubb välkomnar de 25 000 klubben fått från Skidlyftet 2015.
  • Hedemora skidklubb befinner sig mitt i en skidboom. Och nu satsar man på de yngre medlemmarna.

IFK Hedemora Skidor är en av vinnarna i Skidlyftet 2015 och får 25 000 kronor för att utveckla sin barn- och ungdomsverksamhet.
– Det betyder jättemycket för klubben. Nu kan vi skaffa lite bättre skidutrustningar.

Annons

Skidlyftet är ett samarbete mellan McDonalds och Svenska skidlandslaget. Under några veckor i våras samlades 800 000 kronor in som nu fördelats mellan alpina - och längdklubbar i landet. Och IFK Hedemora Skidor är en av de lyckliga mottagarna.

Redan för ett par år sedan började klubben diskutera ett projekt riktat mot barn och 25 000 kronor blir ett välkommet tillskott till det arbetet. Genom att själv satsa en lika stor summa kan klubben nu köpa in material passande barn mellan 6 - 10 år som kan lånas ut för träning och tävling i klubbens regi.

– Vi har lagt in en beställning på sammanlagt 13 kompletta fristils- och klassiska skidutrustningar, samt diverse annat som exempelvis extra pjäxor. Målet är att grejerna ska vara tillgängliga till klubblägret första helgen i december, säger Fredrik Anger, ordförande.

De flesta barn börjar med klassisk skidåkning och har utrustning för det. Fristil eller skate, kräver dock en helt annan typ av skida och att utrusta sitt barn för båda disciplinerna kan bli dyrt. Därför satsar klubben extra på fristil.

IFK Hedemora Skidor upplever just nu en skidboom, vilket bland syns annat i antalet anmälningar till klubblägret.

– Förra året hade vi 102 anmälda och det var rekord. I år är 123 personer anmälda, av dem är cirka hälften barn.

Annons