Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skid-SM i Malung firade jubileum

/
  • Skiddräkter. Pernilla Fagerlund skrudad i den senaste skidräkten som Malungs IF har idag och Daniel Fagerlund iklädd Limas skiddräkt hur den såg ut vid SM i Malung 1957.
  • SM-åkare. Åtta längdåkare som var med och tävlade vid skid-SM i Malung 1957 fanns med vid jubiléet, De som kom till den succéartade tillställningen var bakre raden fr.v. Doris Olsson, Åke Flygar, Sven Jernberg, Erik Eriksson, Gunnar Samuelsson och Sten Olsson. Främre raden Gunvor Fritzon och Göte Sandbäck.

Annons

50 år har nu gått sen den minnesvärda skidveckan i Malung och det har man nu firat med en nostalgisk eftermiddag i Hole Bystuga i Malung. Och det blev en mycket succéartad tillställning. Det kom nämligen 120 personer till den här sammankomsten och det är så många som man över huvud taget får in i lokalerna.

Och det blev också en mycket uppskattad tillställning som de skidintresserade fick vara med om. På plats fanns också flera av de skidåkare som var aktiva och som tävlade i skid-SM i Malung. Sven Jernberg, Gunnar Samuelsson, Åke Flygar och Erik Eriksson alla från Lima IF hade kommit och från Malungs IF kom Doris Olsson och Gunvor Fritzon samt Sten Olsson och Göte Sandbäck. Man hade också hoppats att skidkungen Sixten Jernberg skulle komma men han hade förhinder.

Skidsektionens ordförande Sten-Inge Eriksson tillsammans med Nisse Munters höll i arrangemanget. Lars Henriksson berättade om banorna vid skid-SM och hur terrängen var i SM-spåren och vidare medverkade Sören Haga och Joel Andersson som gjorde korta intervjuer med de som var avktiva vid SM 1957 och som hade kommit för att vara med vid detta jubileum. Malungs IF:s hedersordförande Backa Gustaf Halvarsson berättade också minnen från skid-SM och en film som spelades in av Lassar Stig Eriksson under SM-veckan visades också vid sammankomsten.

Det hade också ordnats en utställning där man fick se både gamla utrustningar , det fanns autografblock, bilder och tidningsurklipp och det var också många som passade på att ventilera sina skidminnen från 1957.

Ulrika Lissmyr och Gun Ekgärds berättade också om en bok som kommer att ges ut i slutet av det här året som bland annat fokuserat sig på året 1957 och skid-SM i Malung.

Pernilla Fagerlund i nutidens skiddräkt och Daniel Fagerlund i en Limadräkt från skid-SM i Malung visade hur skiddräkterna förändrats på de femtio åren.

Mer läsning

Annons