Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skepparlicens för fjälljobb

Mikael Westerdahl i Storsätern har fått ett drömjobb på hemmaplan som allt-i-allo på Storsätra fjällhotell. Det är bara en hake, han måste också fixa skepparlicens!

Annons

Mikael Westerdahl, bland kompisarna i Idre mer känd som "Älgen", har fått det perfekta jobbet som gårdskarl på Storsätra fjällhotell.

– När jag började söka efter en gårdskarl så sa alla, ring Älgen, skrattar Lars Ericson, som tillsammans med hustrun Helena driver hotellet sedan i juni.

I tidigare ägarkonstellationer har det alltid funnits en naturlig gårdskarl i familjen, men i Storsätra handlar det också om att kunna köra pistmaskin för att spåra skidspår och den populära passagerarbåten Sylöra sommartid.

– Trots att jag är från västkusten har jag inte skepparexamen och inte är jag van med pistmaskiner, konstaterade Lars.

Lösningen blev Mikael som nu byter Idre Fjälls pistmaskiner mot den lite mindre maskinen i Storsätra.

– Att få jobba på hemmaplan är värt väldigt mycket. Det underlättar också då jag jobbar med fjällräddningen här i området, säger Mikael, medan han letar efter verktyg och försöker sätta sig in i det nya jobbet.

– Spåra skidspår är inget problem och el fixar jag, men lite tuffare blir det med vatten och avlopp, funderar Mikael.

– sedan blir det mycket snöröjning i vinter, det gäller bara att få plats i den lilla traktorn, säger långe Mikael.

Ett blivande uppdrag är att ta skeparrlicens för att köra Sylöra på Grövelsjön.

– På 90-talet var jag med och hjälpte Olav Ryvang med båten någon gång, så det ska nog gå bra men jag måste ju läsa på så jag klarar examen.

Däremot lovar Mikael att inte dyka upp i serveringen.

– Fast jag har serverat på Grövelfjäll en gång i tiden, säger Storsätra fjällhotells nye allt-i-allo.