Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skellefteåspelare betalade till Obol

Annons

Även tre före detta spelare i Skellefteå har fått pensionspengar inbetalade till finansbolaget Obol.

Såvitt han minns handlade det om inbetalningar på "ett antal hundra tusen kronor" för den spelare som fått tillbaka pengarna.

Spelarkontrakten för de två andra ska nu granskas för att klubben ska få klarhet i om den kan tvingas betala ut pensionspengar om Obol inte gör det.

Skellefteås ordförande är helt säker på att det var spelarna själva som valde Obol för sina pensionsplaceringar, och inte klubben.

Obolplaceringarna gjordes när Skellefteå spelade i allsvenskan. Pär Nordlund vill inte uttala sig om de tre spelarna var svenskar eller utlänningar.

Någon av spelarna kan ha haft Mikael Renbergs före detta spelaragent Dan Lundström som agent, enligt Pär Nordlund. Dan Lundström har tjänat stora pengar på samarbetet med Obol och dess företrädare Bo Johansson, skriver Norrbottens-Kuriren.

Tidningen publicerar kopior av e-postmeddelanden och bankkvitton som visar att Dan Lundström fått fyra procent i provision på insättningar från Luleå hockey och Skellefteå till Obol. Enligt tidningen har spelaragenten fått provisioner från Obol på minst drygt en miljon kronor.

Dan Lundström bekräftar för tidningen att dokumenten är äkta, och säger att det är korrekt att han erhållit pengar av "personen Bo Johansson". I övrigt vill han inte ge några kommentarer.

Minst tre spelare i Luleå hockey har fått sina pensionspengar inbetalda till Obol. Förutom Mikael Renberg handlar det om före detta stjärnmålvakten Jarmo Myllys och Vaclav Burda, som spelade i klubben 1999_2002.

Enligt Johansson har klubben frågat Lundström om han fått provisioner från Obol, men svaret ska ha varit nekande.

TT har sökt Dan Lundström, men inte lyckats nå honom.

TT

Mer läsning

Annons