Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skatetävling på Helsingland

Game of skate betyder att en åkare hittar på ett trick och sedan ska andra göra ett lika dant trick.
De tävlande under lördagens skateboardtävling på skateytan vid Helsingland kämpade.
Vann tävlingen gjorde Jean-Pierre Karlsson från Vikarbyn. Det var också Jean-Pierre som tog initiativ till arrangemanget.

Annons

-Det kom många yngre och det visar att intresset för skateboard i Rättvik kan bli större. Det är bra att det finns en skateyta även om den är väldigt liten, säger Jean-Pierre.

Förutom åkare kom andra intresserade för att titta på tävlingen.

Arrangemanget initierades av Jean-Pierre som är 18 år. Han sökte pengar från Rättviks kommuns ungdomsbudget Penningpungen för att kunna genomföra en skatetävling med priser och tilltugg till de som tävlade.

Det var det första riktiga arrangemanget på Rättviks skateyta och trots att det var en skatetävling i Stockholm på lördagen kom flera duktiga tävlande.

Andreas Svärs från Borlänge kom tvåa, efter Jean-Pierre. Andreas gjorde bland annat en Pop shuvit late flip och Casper heelflip. Ronald Jimenez kom trea.

Domare och kommentatorer var Magnus Laggar och Simon Vågbratt.

I våras gjorde Jean-Pierre samma sak, det vill säga sökte kommunala pengar för ungdomssatsningar och fick även då pengar. Den gången arrangerade Jean-Pierre en långboardtävling i Vikarbyn i en två och en halv kilometer lång nedförsbacke.

-Då kom cirka 50 personer. Den här gången var vi på skateytan på Helsingland vid stranden, berättade Jean-Pierre.

Efter tävlingen samlades deltagare och publik i Wasaborg, ungdomens hus där det finns en miniramp och det även visades skatefilm.