Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skateparken besvärar närboende

/
  • Bullerproblem. Att bygga ett så kallat bullerplank är inget alternativ enligt grannarna.
  • Foto: Lisa Olin

Annons

Det är i en skrivelse till kommunstyrelsen som fyra närboende till skateparken undrar varför inget samtal har förts angående skateparksbygget.

"Vi vill att detta ärende behandlas snabbt och att en konstruktiv dialog förs. Vi är inte alls emot att parken byggs, men vi anser att placeringen är felaktig", skriver de.

Det är ljudet från skateboardarna som ger upphov till stora bullerproblem.

- Det är mest problematiskt på nätterna för då kan det vara svårt att sova, det bullrar i hela huset, säger Stig Olsson, som är en av de som bor granne med skateparken.

Hans Göran Larsson, chef på kommunens tekniska förvaltning, menar att man tar till sig klagomålen och att man ska undersöka alternativa lösningar. Anledningen till att ingen har pratat med grannarna innan bygget påbörjades beror på att inget krav på byggnadslov funnits.

- Byggnadsnämnden har bedömt att man kan bygga den här parken utan byggnadslov. I samband med att man ansöker om byggnadslov skickar byggnadsnämnden vanligtvis ut brev till grannar och berörda, för att få in synpunkter. Nu blev det aldrig av, säger han.

Vilka åtgärder kan bli aktuella?

- Det kan till exempel handla om att flytta parken till en annan del av skolområdet. Att bygga ett bullerplank har också varit på tal, men den lösningen ligger inte närmast till hands just nu. Vi ska samtala med skolledningen inom kort och se vilka alternativ som finns, säger Hans Göran Larsson.

Mer läsning

Annons