Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skaparglädje på Kulturhuset

Måleri, vävning och screentryck visades i Rättviks Kulturhus entréhall när de dagliga verksamheterna i Rättvik för första gången ställde ut sina bilder och hantverk.
Skaparglädje heter utställningen och visar verkligen glädjen i att skapa i olika material.

Rättviks kommun har flera dagliga verksamheter inom stöd- och omsorgen, Enåboden, Kotten, Regnbågen, Kuben, Servicegruppen och dessutom finns enskilda platser inom olika företag i kommunen.

–Totalt har vi 61 personer som omfattas av de dagliga verksamheterna. Det är en hög siffra nationellt sett och vi har funderat på varför det är på det viset, men vi har ingen förklaring, säger Gunilla Klingh enhetschef inom stöd och omsorgsverksamheten i Rättviks kommun.

Servicegruppen arbetar med flera olika uppdrag inom kommunen, bland annat med caféverksamhet på Stiernhööksgymnasiet, kör ut mat till kommunens förskolor, jobbar med sophantering och vaktmästeritjänster.

Kuben har legotillverkning och datakunskap.

Enåboden och Regnbågen är de verksamheter som jobbar mest med hantverk. Vävda dukar, väskor med textiltryck, vetekuddar, sidenschalar, föremål i lappteknik, måleri och tovat visades under utställningen.

Kotten är också en daglig verksamhet. Personerna som är aktiva där sköter bland annat blommorna och caféet på Enådal.

Enåboden har även en gen butik på Knihsgatan där föremål som tillverkas i verkstaden går att köpa.

I dag torsdag är det sista chansen att se utställningen Skaparglädje med kommunens dagliga verksamheter.