Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skänker hjärtstartare till föreningar

Tillsammans med HLR-rådet och Hjärt- lungfonden skänker nu Anticimex hjärtstartare till föreningar.
Alla ideella föreningar i landet kan nominera sig själva och kampanjen pågår året ut.

Annons

– Vårat mål är att donera 30 hjärtstartare men det beror på hur många vi säljer. För vart sjätte paket vi säljer får vi skänka ett sjunde och det gör att företag som köper utrustningen också bidrar till något gott hos landets föreningar, säger Anders Brandin som är gruppchef på Anticimex Dalarna.

Han förklarar att det är HLR-rådet som tillsammans med hjärt-lungfonden kommer att besluta om vilka föreningar som får utrustningen.

– De flesta paketen kommer att delas ut under alla hjärtans dag i februari. Men vi kommer den 29 september, som är World heart day, att finnas på Kupolen i Borlänge för att demonstrera den här utrustningen och ska då också dela ut hjärtstartare till någon förening som anmält sig.

För de föreningar som är intresserade av att delta i nomineringarna kan man gå in på Anticimex hemsida och följa anvisningarna där.