Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skandalscener på Domnarvsvallen – matchen tillfälligt avbruten efter att bengaler kastats in

Matchen mellan Dalkurd och Syrianska avbröts efter ungefär 20 minuter efter att bortasupprtrar flera gånger kastat in pyroteknik på planen.

Det var oroligt redan före avspark när Dalkurd och Syrianska skulle mtas på Domnarvsvallen.

Strax innan matchen skulle blåsas igång så kastades det in såväl rökbomber som bengaler ifrån Syrianskasupportrarnas läktare, vilket gjorde att matchen blev sju minuter försenad.

Det hann dock bara gå tjugo minuter innan domaren Johan Krantz tog beslutet att avsbryta den.

Efter att Syrianskaspelaren Alexander Michel blivit utvisad så började bortasupportrarna åter igen att kasta in pyroteknik på planen. En kortare paus togs först, innan domaren beslutade att avbryta matchen tillfälligt.

Spelarna lämnade planen och efter ett matchmöte där berörda parter diskuterade säkerhetsläget togs beslutet att återuppta matchen.

– Utgångspunkten är alltid att vi ska slutföra matchen och det kommer vi att försöka med nu. Det vi kommer att göra nu är att polisen kommer att förtäta sin närvaro på gästande sektion, och utifrån det kommer domaren att försöka dra igång matchen igen. Vår utgångspunkt är att alla matcher ska fullföljas, säger Hans Larsson, matchdelegaten som var en av de som medverkade på mötet, till Cmores sändning.

– Vi tror på den här lösningen och polisen tror på den här lösningen.

Matchen återupptogs och Dalkurd vann till slut med 2–1.

LÄS OCKSÅ:

Pllana avgjorde skandalmatch – måsteseger för Dalkurd

Rött kort, superskott och sent avgörande – se alla höjdpunkter från det heta mötet i Superettan här

Liverapportering: Sent mål gav Dalkurd segern mot Syrianska – så var matchen

Azizi in i startelvan – så ställer Dalkurd upp mot Syrianska