Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skandalartad vägbeläggning drabbar bilister

/
  • Stenskott. Malungsbon Roger Evaldsson är en av många bilister som fått skador på bilen efter riksväg 71 på grund av en misslyckad beläggning.

Annons

Vägverket har fått hård kritik, och fortfarande – cirka åtta månader senare – är det fortfarande inte klarlagt varför vägen släpper sten. Samtidigt anser Vägverket att entreprenören vidtagit tillräckliga åtgärder vilket de drabbade bilisterna inte har någon förståelse för.

En av många bilister som drabbats är Malungsbon Roger Evaldsson. Han har vänt sig till Vägverket och krävt ekonomisk ersättning för en del av de skador hans bil åsamkades efter stenskott.

Men dessa anspråk har Vägverket sagt nej till då man hävdar att skadan inte är vållad av entreprenören genom fel eller försummelse.

Vägverket menar också att det varit nedsatt hastighet och omkörningsförbud som varit väl skyltat, vilket Roger Evaldsson inte ifrågasätter.

- Jag höll en hastighet långt under den man satt och det som hände var att jag mötte en karavan av bilar från Sälenfjällen som orsakade stenskotten och min bil fick omfattande skador, säger Roger Evaldsson.

Enligt uppgift har många bilister som fått sina bilar skadade eller bilrutor krossade krävt ersättning av Vägverket. Och trots att man vid flera tillfällen sopat bort lösgrus har stenskotten fortsatt att skada bilar.

Roger Evaldsson är mycket besviken på Vägverkets beslut.

- Det är ju bara att konstatera att vägbeläggningen är en katastrof och att det är tack vare misslyckandet med vägbeläggningen som de här problemen drabbat bilisterna säger Roger Evaldsson som nu funderar hur man skall driva den här frågan vidare.

Mer läsning

Annons