Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skallade man vid restaurang

En man i 40-årsåldern fälls för misshandel sedan han skallat en annan man i ansiktet utanför en restaurang i Falun i oktober förra året.
Mannen döms till skyddstillsyn med samhällstjänst och ska dessutom genomgå alkoholavvänjande behandling.

Annons

Mannen som nu fällts, en falubo i 40-årsåldern, säger att han varken kan erkänna eller förneka misshandeln. Han säger att han varit så berusad att han inte minns något av händelsen, men säger att det mycket väl kan vara så som sägs.

Den man som misshandlats förklarar att han varit på en restaurang i Falun och sedan blev skallad över munnen då han lämnade stället för att gå vidare. Han föll omkull och beskriver att det svartnade. Han berättar vidare att han inte varit inblandad i något bråk och inte vet vem som plötsligt gav sig på honom.

Han blev kvar på sjukhus över natten och hade problem med minnet en tid efteråt.

Ordningsvakten såg händelsen och beskriver hur en man blivit skallad alldeles vid ingången och att angriparen sedan kastade sig över det liggande offret och slog denne i huvudet och på kroppen. Hon fick bort mannen och tillkallade polis som en kort tid senare kunde gripa honom en bit bort.

Mannen är sedan tidigare dömd för våldsbrott och problem med alkohol och psykisk ohälsa enligt den utredning som gjorts. I övrigt är hans sociala situation ordnad och rätten finner skyddstillsyn och samhällstjänst som lämpligt straff. Mot att mannen också genomgår behandling för alkoholmissbruk. Hade straffet blivit fängelse skulle tre månader ha dömts ut.

Han ska dessutom betala 14 500 kronor i skadestånd.