Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skadeförföljda talangen lämnar Brage – klar för division 2-klubb: "Sökt en miljö där han kan utvecklas ytterligare"

Näste man till rakning.
Härnösands FF presenterade i dag sitt fjärde nyförvärv inför kommande säsong.
Gustaf Nordqvist – närmast från IK Brage – ansluter till laget.
– Jag gillar att ha mycket boll och föra spelet, säger han.

Fjärde nyförvärvet är klart för Härnösands FF inför nästa års division 2-spel. Unge talangen Gustaf Nordqvist, 20, presenterades i dag av klubben i ett pressmeddelande.

Nordqvist, med Islingsby som moderklubb, kommer närmast från IK Brage, där han spelat både i division 1 och i superettan, som han debuterade i redan som 17-åring.

För Plus-kunder: Tredje nyförvärvet klart för Härnösands FF: "Fina fötter och löpstark"

– Jag gillar att ha mycket boll och föra spelet. Är vänsterfotad med bra teknik och bra passningsfot. Stor och stark, och är 186cm lång. Vet hur tempot är på högre nivå då jag spelat superettan, säger Nordqvist i pressmeddelandet.

Nytillkomne Nordqvists – som kan spela både som mittback och defensiv mittfältare – utveckling har dock stannat upp de senaste åren på grund av skador.

LÄS MER: Härnösands drag – värvar från Kramfors

– Brage ville gärna behålla honom. Vi är fantastiskt glada att en kille med såna meriter väljer att komma till oss i HFF, säger Niclas Hälldal, sportchef i Härnösand.

– Vad jag förstår lockades Gustaf av vår tydliga satsning på egna lokala talanger från klubben och Höga Kusten regionen, och att HFF är en mindre klubb med mycket hjärta och bra sammanhållning. En ungdomlig satsning som spetsas med lite guldkorn här och där med spelare som Gustaf som själv sökt en miljö och klubb där han kan få mycket speltid och utvecklas ytterligare.