Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skadan öppnar för Mattsson: "Samma spelstil"

Filip Forsbergs skada öppnar för Simon Mattsson, 19.
– Får jag chansen är jag redo, säger juniorforwarden.

Det är över en månad sedan Simon Mattsson var kallad till en värmning med Leksands a-lag, hemma mot Djurgården den 5 oktober.

– Jag var lite småskadad i början av säsongen. Sedan har vi haft mycket matcher med J20 och då blev det att jag har varit med dem och tränat. Men jag har haft kvar min plats i a-lagsomklädningsrummet hela tiden, säger han.

Förra veckan blev Mattsson uppkallad i a-laget igen och efter fyra assists på tre matcher under utlåningen till Borlänge i division 1 C onsdag–söndag är han en av 13 forwards på laguppställningen i kväll när Filip Forsberg är skadad.

– Det är kul. Det har känts bra på slutet och det är roligt att kanske få chansen. Får jag den är jag redo, säger den högerskjutande ytterforwarden.

Är det en fördel för dig att det är just Forsberg som är borta?

– Jag vet inte. De kanske ändrar om. Men jag har i alla fall samma spelstil, så på så sätt kan det vara en fördel.

Simon Mattsson är Leksands bästa poängplockare i J20 Superelit norra med 20 poäng på 16 matcher.

– Jag känner att jag har hittat formen som jag vill ha, säger han.

Hur kändes utlåningen till Borlänge?

– Inte så kul när vi förlorade två matcher. Men jag fick spela mycket, både powerplay och boxplay, och det uppskattar jag.

Assisterande tränaren Pär Hellenberg efter sista träningen:

– Både Mattsson och (Fredrik) Händemark (också utlånad till Borlänge förra veckan) såg pigga ut. Vi har olika scenarion och tar ut laget efter värmningen.

Mattias Timander är med på åtta backar efter sin sjukdom.