Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ska utveckla Sälen

Destination Sälenfjällen har nu rekryterat sin första VD till den nya samarbetsorganisationen. Det blev Charlotte Skott från Uppsala som ska driva utvecklingen i Sälenfjällen framåt.

Annons

– Jag går in med ödmjukhet och ser det som en fantastisk möjlighet att kunna kombinera min erfarenhet från näringsliv samt offentlig och ideell verksamhet med fokus på tillväxt för boende, entreprenörer och kommun i Sälenfjällen, säger Charlotte Skott.

Destination Sälenfjällen är en vidareutveckling av tidigare Turismintressenter.

– Behovet av att samla och ena hela Sälen har med åren blivit mer och mer aktuellt. Konkurrensen om besökarna blir allt tuffare från andra orter och även andra aktiviteter. Vi måste vända trenden om Sälen ska utvecklas, säger styrelsens ordförande Thommy Backner.

Att heltidsanställa en drivande VD är ett steg på vägen. Det övergripande målet är att bidra till ett ökat antal gästnätter i hela Sälenfjällen året runt. Man vill främja tillväxten genom ett ökat samarbete för ett enat Sälenfjällen.

– Vi vill samla alla aktörer i området, stora som små. Vi har bland annat genomfört en varumärkesanalys och vet att varumärket "Sälen” står starkt.

– Vi har också gjort en undersökning i den lokala näringen för att mäta behov och intresse för samarbetet, och det har visat sig vara stort.

– Att förstärka bilden av Sälenfjällen året runt, med allt vad det innebär, är en utmaning för oss alla. Vi är övertygade om att Charlotte genom sin erfarenhet och stora kontaktnät är rätt person att verkställa våra högt ställda förväntningar på framtidens utveckling i Sälenfjällen, säger Thommy Backner.

Sälenfjällen är Norra Europas största vintersportområde. Vinterperioden svarar för 90 % av besöksnäringens omsättning i Sälenfjällen.

Det betyder att en stor kapacitet står outnyttjad under stora delar av året, och detta vill man ändra på.