Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ska MIK bryta Rögles fina svit?

När Patric Wener och Roger Johansson under onsdagen tillsammans med sitt lag klev på bussen mot Ängelholm hände något högst ovanligt för den här säsongen.
– För första gången har vi tillgång till fullt lag, säger MIK-coachen Wener.

Det innebär att Mora inför torsdagsmatchen mot Rögle har 13 forwards och sju backar med ner till Skåne.

– Vi har till och med 14 forwards tillgängliga, men Sonny Karlsson fick stanna hemma och träna den här gången. På lördag (Karlskorna hemma) är han dock med igen, poängterar Wener.

Med på resan är Gustav Rydahl, Frölundalånet som i sin andra match i MIK-tröjan (Djurgården förra onsdagen) fick göra sitt första mål när han gav sitt "andra lag" ledningen (0–1) i första perioden.

– Jag pratade med Frölunda i dag och vi kom överens om att Gustav ska vara med oss fram till och med Troja (onsdag 27/11), såvida de (Frölunda) inte åker på skador på forwards, då kan de plocka hem honom tidigare.

Just skador är något som tränarduon Wener/Johansson haft alldeles för mycket av i truppen denna höst.

Men nu har det ljusnat betydligt, trots att vi är inne i mörka november. Förutom Patrik Andersson, som på grund av hjärnskakning tyvärr tvingades lägga av helt, är det "bara" Alexander Hilmerson (höften), Jeremy Colliton (hjärnskakning) samt Tomas Larsson (fraktur fotleden) som står på skadelistan.

– Och vi har inte åkt på några nya skador eller sjukdomar, alla som är med i bussen är hela och krya. Just nu i alla fall, peppar peppar, det är ju en natt kvar, så man vet aldrig, sa Wener vid 17-tiden onsdag.

Det innebär att Trevor Frischmon och Lukas Bengtsson är tillbaka i laget. Båda har dragits med hjärnskakning den senaste tiden.

– Det är "gött" att ha båda tillbaka, konstaterar MIK-tränaren glatt.

För 19-årige Bengtsson var det (som tur var) en lindrigare variant, då han åkte på sin smäll mot Djurgården för en vecka sedan.

MIK-backen har för övrigt haft otur mot sitt forna lag. I hemmamötet mot Djurgården den 26 september bröt han ena lillfingret, men blev trots det matchvinnare då han avgjorde (3–2) i "sudden".

Men torsdag kväll är det Rögle som gäller. Det åttondeplacerade Skånelaget är två poäng efter tabellsexan MIK, men tilläggas ska att Rögle har spelat två matcher mer.

Hemma vann Mora med 5–2, men så "lätt" lär det knappast gå i Lindab Arena.

– Rögle har vunnit sina senaste åtta hemmamatcher, poängterar MIK-tränaren.

När det gäller Moras svit, kan man vara pessimistisk och säga att MIK har fem matcher i rad utan fullpoängare.

Är man däremot positiv, kan man konstatera att MIK har två raka segrar, båda (3–2) efter straffar.

– Jag väljer att se det positivt, betonar Wener föga överraskande.

– Djurgården borta är ingen lätt match och det var skönt att vi för en gångs skull fick vinna en straffläggning mot Asplöven, som är allsvenskans bästa bortalag.

Åtminstone var de det fram till Mora vann lördagens möte. Nu har Karlskoga petat ner Asplöven till andraplatsen i bortatabellen.

Mora å sin sida parkerar först på åttonde plats (innan onsdagskvällens matcher) i bortatabellen med elva inspelade poäng på nio matcher.

Bara två gånger har MIK tagit full pott på bortaplan denna höst. Frågan är om det ska bli poäng mot Rögle, som har en åtta matcher lång segersvit på hemmais.

Dags att bryta Rögles fina svit i Lindab Arena?

– Ja, vi ska då göra allt vi kan. Det gäller samma som på Hovet, att stå pall de första 10-12 minuterna och sedan våga spela "ända in i mål", är Patric Weners segerrecept.