Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ska inte käbblas om vargfrågan

Elof Roos bemötte min insändare om vargens härjningar i vår fauna. På något underligt sätt som jag har svårt att förstå, blev det politik av det hela. Plötsligt är nu alla som inte ser vargens utbredning med blida ögon Sverigedemokrater eller till och med nazister! Var finns logiken i detta resonemang?

Alla djurägare som blir av med sina fårbesättningar, alla jägare och andra som blir av med sina hundar blir av Elof Roos placerade i nazistfacket. Och vad är det för demokrati när EU bestämmer att vi ska ha si och så många vargar?

Visst kan vi skydda oss mot vargen men då till ett pris som gör det alltför dyrt och olönsamt för de flesta djurägare. Vargfrågan är alltför viktig för att nedvärderas till politiskt käbbel. Vi måste alla, oavsett partifärg, ta nya beslut om hur vi ska ställa oss till vargen. Kanske ska vi ha en jättestor vilddjurspark i fjällvärlden typ Yellowstone eller liknande?

Medborgare S.D.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare