Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ska det bli lapp på luckan mot Rögle?

En MIK-klack på cirka 75 fans gav järnet i Nobelhallen och belönades med tre poäng.
Så här nära högsta serien har inte MIK varit sedan laget tog steget upp i elitserien, vilket bör betyda storpublik när Rögle gästar FM Mattsson Arena.
– Jag hoppas folket vallfärdar till arenan på onsdag.

Den förhoppningen har Mikael Alfredsson, som var med och ordnade supporterresan till Karlskoga. Dagen efter 3–0-segern är han rejält hes, vilket har sin naturliga förklaring.

– Vi sjöng hem tre poäng och jag måste nog åka tillbaka till Karlskoga och leta efter min röst, måste ha tappat den på hemvägen...

Alfredsson var med och styrde upp resan för Morafansen som drömmer om SHL. En resa som inte blev allt för dyr, enligt Mikael.

– Det är tack vare sponsorer med stort Mora IK-hjärta som vi kunde komma iväg så billigt. Vi betalade bara 100 kronor för resan, berättar en tacksam Alfredsson.

Det var bra drag i Nobelhallen och inte minst Jonas Westerling poängterade vilket stort stöd laget hade i motståndarens "egen kula".

Nu hoppas Alfredsson, och inte minst spelarna, att den "sjätte spelaren" i en fullsatt (?) FM Mattsson Arena ska lyfta Mora IK mot högre höjder, det vill säga en högre serie.

– Vi mobiliserar allt vad vi kan. Vinner vi på onsdag, så har vi ju en jättechans att få spela avgörande matcher om spel i SHL kommande säsong.

Liksom många andra MIK-fans börjar Alfredsson återigen "känna doften" av det som inträffade påskafton 2004.

– Om Moraborna kommer ihåg den underbara vårdagen 2004 när vi tog steget upp förra gången, så hoppas jag verkligen att de vallfärdar ner till arenan för att stötta laget.

– Kan vi få till ett rött sjungande, gungande människohav så tror jag vi kan kräma ur 110 procent av killarna och då har vi en jättechans.

Drömscenariot för många MIK-fans är nog att få möta Leksand i ett direktkval i en matchserie i bäst av sju matcher.

Mikael har dock inte den inställningen.

– Ska jag vara helt ärlig, så spelar det ingen roll om vi kommer etta, tvåa eller trea. Det viktigaste är att vi blir bland de tre första, sedan när vi är där kan vi slå vilket lag som helst, menar Alfredsson.

Samtidigt kan han ändå inte släppa tanken på att hans lag kan ställas just mot Leksand i en direkt avgörande kamp om en SHL-plats.

– Visst kittlar det lite extra om vi skulle bli trea och få möta Leksand.

– Samtidigt hade det var kul med två dalalag i SHL. Men om vi får möta Leksand, så blir väl det en jätteklassiker i svensk ishockey, där laget underifrån kommer att vinna trots att det verkar som att SHL gör allt för att behålla nuvarande SHL-lag.

Till sist har Mikael Alfredsson ett budskap till alla hockeyintresserade som följer Mora IK, men som sällan, eller kanske aldrig, går på matcherna.

– Innan vi kan drömma om heta derbymatcher, så måste alla först och främst komma och hjälpa fram Mora mot Rögle.

– Och kom ihåg; Ensam är svag, men tillsammans är vi starka.