Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ska betala 6 kronor och 95 öre i skadestånd

Mannen, född 1988 och från Smedjebacken, snattade bland annat en biskvi på Coop Konsum i Smedjebacken. Falu tingsrätt dömde mannen för snatteri och hans ska också ersätta biskvin – 6 kronor och 95 öre.

I mars befann sig mannen på Coop Konsum i Smedjebacken. En väktare såg att mannen stoppade på sig fyra chokladkakor och en biskvi och drog igen dragkedjan på jackan. Han gick sedan förbi kassan utan att betala. Han stoppades utanför entrén och i väntan på att polisen åt mannen upp biskvin.

I förhör sa mannen att han i butiken träffade en kompis som lånade pengar av honom. Men han kom på att han ville ha tillbaka en mindre summa och följde efter kompisen ut ur butiken varför han glömde att betala för chokladkakorna och biskvin.

Genom väktarens uppgifter om mannen tillvägagångssätt ansåg tingsrätten att han hade uppsåt att snatta varorna och att han därför skulle dömas för snatteri.

Vid tillfället hade mannen en fällkniv på sig och han var dessutom påverkad av hasch eller annat cannabispreparat. Så han dömdes också för brott mot knivlagen och ringa narkotikabrott. Påföljden blev 50 dagsböter á 50 kronor, plus skadestånd med 6 kronor och 95 öre.