Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Sjukaste jag har hört"

Västeråsspelaren Viktor Mårtensson anmäls till disciplinnämnden för en armbågstackling.
Nu rasar han mot Mora IK.
– Hur fan kan de skicka in en anmälan på det här, säger Borlängekillen.

Annons

Träningsmatchen mellan Mora IK och Västerås väckte starka känslor efter slutsignal.

MIK:s tränare Patric Wener var upprörd:

– Det är armbågstacklingar och andra fula saker under hela matchen som gör att vi måste plocka av tre backar av säkerhetsskäl. Dessutom får Tom Nilsson en ful tackling så han blöder från huvudet, sade han till Moras hemsida.

I går morse fick Borlängekillen och VIK-spelaren Viktor Mårtensson veta att han anmälts till disciplinnämnden – och enligt honom kommer anmälan från MIK-håll.

– De tycker att jag armbågstacklade en kille. Vi har en rätt bra video på det och har gått igenom tacklingen i slow motion 100 gånger, säger han och fortsätter:

– Jag träffar hans axel med min axel precis när han skjuter. Han står som back på blå och jag rusar. Precis när han har slängt ifrån sig pucken så smäller jag honom på axeln. Men han slappnar väl av i samma veva som han skjuter och var nog inte beredd på det.

Mårtensson har 208 utvisningsminuter på två allsvenska säsonger i Västerås och är känd för sitt tuffa spel – men hävdar att den här smällen var ren.

– En klockren tackling. Om man har pucken och lägger ifrån sig den så kan man inte ställa sig och slappna av. Man kan få en tackling en halv sekund senare.

Patric Wener vill däremot inte kommentera anmälan – eller vem som har drabbats av tacklingen.

– Jag vill inte gå ut med något sådant. Vi försöker sköta det internt.

MIK-tränaren har också gått igenom matchvideon.

– Jag tycker att de gör tre riktigt fula påhopp. Jag vill inte yttra mig om disciplinnämnden, vi vill sköta det inom hockeyn och inte inom media.

Om Mårtenssons tackling säger han:

– Den kille han gjorde den på kunde ha kostat honom karriären, och det tycker jag är tråkigt.

Viktor Mårtensson:

– Det är det sjukaste jag har hört. Jag såg en farlig tackling, men det var Mora som tacklade vår kille i ryggen så han flög med huvudet först in i sargen. Den kunde ha förstört en karriär däremot.

Du instämmer inte i Moras beskrivning?

– Nej, fan, jag håller inte med någonstans. Jag minns ju tacklingen och var nöjd med den. Den var verkligen inte ful. Allt är så konstigt, hur fan kan de skicka in en anmälan på det här?

DT-sporten har sökt ledamöter och ordföranden i disciplinnämnden utan framgång.