Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sju tuffa dagar för Jennie

Falutjejen Jennie Stenerhag och hennes pojkvän Craig Gerber har haft sju tuffa dagar "hemma" i Sydafrika i samband med MTB-tävlingen Bridge Cape Pioneer Trek.
Paret slutade på en tredje plats i mixedklassen.

Jennie och Craig körde alltså i tävlingen för 2-mannalag, och de fick vara med om det mesta i väderväg.

– Det har varit sol, värme, hagel, regn och vind, allt man kan tänka sig, säger Jennie som berättar att konkurrensen var hård där de fick tampas mot bland annat två internationella proffslag.

Dessutom är både Jennie och Craig är i stort sett nybörjare inom mountainbike. Båda kommer från landsvägscykel. Craig har bara gjort sex starter innan tävlingen och Jennie började med mountainbike i mars.

– Det har varit ett fantastiskt landskap vi kört igenom. Terrängen var stenig och teknisk och det har varit långa sträckor som vi har gått uppför då det helt enkelt inte varit körbart. I Sverige har vi inga backar, bara kullar om jag jämför med det här, menar Jennie.

Cyklister som kör etapplopp brukar för det mesta vara bortskämda med att få bo hotell eller i stugor i samband tävlingar. Under den här tävlingen var det tält som gällde.

– Så det var en utmaning även utanför själva cyklandet, säger Jennie.

Paret Stenerhag/Gerber vann en etapp, den sista. Därutöver blev det en andraplats och resten tredjeplatser.

– Vi är väldigt nöjda med resultatet, avslutar Jennie.