Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sju spelare provspelar med Brage

Brage tar ny sats mot en säsong i division 1, men hittills har det varit näst intill knäpptyst kring eventuella nyförvärv.
Nu kan dock DT-sporten avslöja sju spelare som kommer att provträna med klubben i december. Fem av dem kommer ifrån Dalarna.
– Vi kan tycka att det har varit lite för mycket folk utifrån, säger assisterande tränaren, Gerhard Andersson.

Under två veckor i december kommer Brage att göra de första testerna av potentiella nyförvärv.

Hittills är sju spelare (se faktaruta) helt klara för testveckorna. Fem av dem kommer ursprungligen från Dalarna och är således inte helt okända för länets fotbollspublik.

– Vi kan tycka att det har varit lite för mycket folk utifrån och vill hitta tillbaka lite till att man känner till Brage. Vi jobbar och tittar även på den lokala delen och försöker bygga det lite därifrån. Finns kompetensen på hemmaplan, tycker jag att det är dit man ska rikta blicken först och främst, säger Gerhard Andersson.

– Sedan är det ju inte säkert att det blir så i slutändan. Det kan mycket väl bli att det kommer någon utifrån.

De två spelarna andra spelarna, Markus Kellokompu och Christoffer Katenda, har fått goda vitsord, berättar Andersson.

– Markus har fått lovord av personer som har sett och mött honom i år. Jag har pratat med både Lennart ("Kral" Andersson) och (Jonas) Björkgren.

– Christoffer ska vara snabb, relativt löpstark och en bra avslutare. Han kommer att vara med och träna andra veckan, fortsätter Andersson.

Förhoppningen är att ytterligare spelare ska tillkomma.

– Det här är de som är klara för träning, men förhoppningsvis blir det några till. Sedan kan det bli något internationellt inslag också och även ytterligare något nytt namn i januari.

DT-sporten har tidigare berättat att Sandvikens yttermittfältare Andreas Sipuri är aktuell för provspel.