Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Sju jobb i fara i Sporthallen"

Månad efter månad går med torrlagd bassäng i Sporthallen.
– Vi har tappat 30, 40 procent av våra intäkter. Vill det sig riktigt illa kan sju personer som har lönebidragsanställningar hos oss bli arbetslösa.

Politikern Jan Willner (C) är också ordförande i föreningssammanslutningen Södra stan. När fullmäktige på måndagskvällen debatterade om fyra miljoner ska anslås till stålbassäng och vissa kringarbeten, ställde han en fråga till övriga 44 ledamöter.

Vet ni vem som driver kaféet i Sporthallen?

En svår fråga, verkade det.

– Jag uppskattar att det var 20 procent som räckte upp handen och kunde svaret, sade Willner efteråt.

Det har sagts att nya stålbassängen är på plats och kan tas i bruk senast vid årsskiftet, men det tror inte Willner på. Kanske i februari– mars, gissar han, och dröjer det ännu längre blir det svårt för Södra stan att fortsätta driva kaféet, hävdade han.

Willner ville ha sagt att han tvivlar på att fyra miljoner kommer att räcka. Han framförde att man också måste göra en genomgripande rust av duschavdelningen som han menar är i dåligt skick och därmed lär kostnaden bli högre.

Kjell Israelsson (M) var inne på samma linje och påminde om att kommunen tvingats reparera bassängen flera gånger de senaste åren.

– Vi har lekt bort fem, sex miljoner av skattebetalarnas pengar påstod han.

En analys som Socialdemokraterna Sören Finnström och Ingvar Henriksson föreföll att inte riktigt ställa upp på i sina inlägg. Henriksson passade för övrigt på tillfället att inbjuda badsugna till badhuset i Grängesberg som har extraöppet i väntan på att en ny bassäng kommer på plats i Ludvika.