Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sju brandbilar på plats efter larm om skogsbrand – röken kom troligtvis från en släpvagn

 
Skogsbränderna i Dalarna 2018
Visa alla artiklar

SOS Alarm fick under morgonen in uppgifter om en skogsbrand i Gagnef. Den som ringde och slog larm hade skymtat rök i skogen.

Annons

Klockan 10.07 kom ett larm om en skogsbrand vid Björkberget i Gagnef. Enligt de första uppgifterna syntes rök i skogen, det skulle handla om en hundra meter bred rökpelare.

Kartan anger brandens ungefärliga position.

SOS uppgav strax efter att larmet inkommit att räddningstjänsten ryckte ut från Mockfjärd och Gagnef. Totalt var sju brandbilar först inkallade.

Vid senare uppgifter, från räddningstjänsten, framkom att ingen brand faktiskt lokaliserats på platsen vid Björkberget. En enhet lämnades kvar för att söka efter den eventuella branden. Brandflyg blev också inkallat till hjälp i sökandet.

Brandflyget upptäckte aldrig någon brand och räddningstjänsten har uppgett att röken sannolikt handlade om damm från en släpvagn på en skogsbilväg.