Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Självsäkra dalalag inför kvalet

De genrepade med varsin förlust.
Nu väntar ödesveckor för Falu BS och IFK Rättvik.
– Vi går för vinst. Det finns inget annat, säger Rättvikstränaren Peter Ring.

Falu BS siktade på topp två, Rättvik på att bli ett mittenlag.

När allsvenskan norra summeras har de båda klassiska bandylagen inte bara fått se sig passerade i hierarkin av uppstickaren och nykomlingen Borlänge.

BS och Rättvik tvingas även kvala för att hålla sig kvar i allsvenskan norra.

– Vi har misslyckats. Vad det sedan beror på får vi summera efter säsongen. Vi är i alla fall inte nöjda med tabellplaceringen, säger Peter Ring.

Var allsvenskan norra bättre än vad ni trodde?

– Vi visste om att den är bra och att det skulle bli en jämn serie, men jag tycker fortfarande att vi skulle ha klarat av målsättningen.

Rättvik ställs i kvalet i ett dubbelmöte mot Selånger, tvåa i division 1 norra.

– Vi ska köra med allt vi har, ska slå dem med vårt högre bolltempo. Vi går för vinst. Det finns inget annat i vår värld. Jag tror att det räcker. Sedan är ett kval alltid ett kval och det gäller att våga, säger Ring.

Rättvik föll i allsvenska kvalet mot Karlsborg 2008, vann mot Unik 2009 och kvalade sig sedan kvar mot Nyborg 2010.

– Viss inverkan har rutinen. Men samtidigt har vi ett ganska ungt lag och det kan ligga oss lite i fatet. Vi får gå på ungdomlig entusiasm i stället, säger tränare Ring.

Falu BS har klarat två kvalserier de senaste åren, 2003 mot Vindhemspojkarna, Selånger och Sköndal, och 2009 mot Gripen, Tillberga och Haparandatornio.

Kval för att undvika division 1 är dock en helt ny situation för klubben.

– Men klarar vi av att mäta oss med Kalix, Örebro och Katrineholm så tror jag att det räcker mot ett sådant lag som Norrtelje, säger tränaren Ola Grönberg.