Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Siwan och Ann-Louise till Grangärde i höst

Hos den äldre publiken klingar deras namn välbekant och kan definitivt sorteras in under epitetet folkkära artister. Och redan nu är de inbokade för ett oktoberframträdande i Grangärde kyrka.
Det handlar om Siw Malmkvist, 76, och Ann-Louise Hanson, 69.

Annons

Bokningen ingår i Grangärdefestivalen och är ett samarrangemang med Gränge-Säfsnäs församling. Biljetterna släpps under tisdagen.

De ansvariga för festivalen har valt att även i år ha ett begränsat sommarprogram och satsa mer på höstgrejen med Malmkvist och Hanson. Det datum som gäller är lördag den 5 oktober.

– Vi har insett att det är jättesvårt att vara med och konkurrera om artisterna mitt i sommaren. Det är väldigt evenemangstätt den tiden så därför har vi bestämt , konstaterar Marianne Gottfridsdotter Nåhem i Grangärdefestivalen.

Siw Malmkvist och Ann-Louise Hanson tillhör de verkliga artistveteranerna i Sverige. Det finns förmodligen inte en folkpark som de inte besökt. De kom också att bli välkända underhållare i Tyskland.

Sedan 1995 har de båda skånskorna gjort många shower tillsammans och för en tid sedan kunde tv-publiken se dem tillsammans med en annan schlager-drottning – Towa Carson – som en mellanakt i Melodifestivalen.

Grangärdefestivalens sommaraktivitet inskränker sig till en kvällskonsert i Grangärde kyrka den 4 juli med spelmansfamiljerna Arnberg och Olsson från Dala Floda respektive Rättvik.

Matts Arnberg tillhör Kungliga filharmonikerna i Stockholm och sonen Erik studerar musik på Lilla akademin i Stockholm.

Pers Hans Olsson är en av landets mest framstående spelmän och sonen Alexander går i pappas fotspår och har rykte om sig att vara en mästare i att improvisera i olika stämmor.

Medverkar gör också förra årets musikstipendiat, Dan Jansson, en ung dragspelare från Nyhammar.

Även i år kommer ett stipendium att delas ut till en lovande ung musiker från bygden. Det är på 3 500 kronor och samlades in bland publiken vid förra årets konsert. Nomineringar tas emot av Grangärdefestivalens ansvariga fram till den 4 juni.

– Vi tycker det är väldigt positivt att kunna stödja unga musiker från i det här fallet Grangärdebygden, säger Gottfridsdotter Nåhem.