Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Siwan och Ann-Louise till Grangärde i höst

Hos den äldre publiken klingar deras namn välbekant och kan definitivt sorteras in under epitetet folkkära artister. Och redan nu är de inbokade för ett oktoberframträdande i Grangärde kyrka.
Det handlar om Siw Malmkvist, 76, och Ann-Louise Hanson, 69.

Bokningen ingår i Grangärdefestivalen och är ett samarrangemang med Gränge-Säfsnäs församling. Biljetterna släpps under tisdagen.

De ansvariga för festivalen har valt att även i år ha ett begränsat sommarprogram och satsa mer på höstgrejen med Malmkvist och Hanson. Det datum som gäller är lördag den 5 oktober.

– Vi har insett att det är jättesvårt att vara med och konkurrera om artisterna mitt i sommaren. Det är väldigt evenemangstätt den tiden så därför har vi bestämt , konstaterar Marianne Gottfridsdotter Nåhem i Grangärdefestivalen.

Siw Malmkvist och Ann-Louise Hanson tillhör de verkliga artistveteranerna i Sverige. Det finns förmodligen inte en folkpark som de inte besökt. De kom också att bli välkända underhållare i Tyskland.

Sedan 1995 har de båda skånskorna gjort många shower tillsammans och för en tid sedan kunde tv-publiken se dem tillsammans med en annan schlager-drottning – Towa Carson – som en mellanakt i Melodifestivalen.

Grangärdefestivalens sommaraktivitet inskränker sig till en kvällskonsert i Grangärde kyrka den 4 juli med spelmansfamiljerna Arnberg och Olsson från Dala Floda respektive Rättvik.

Matts Arnberg tillhör Kungliga filharmonikerna i Stockholm och sonen Erik studerar musik på Lilla akademin i Stockholm.

Pers Hans Olsson är en av landets mest framstående spelmän och sonen Alexander går i pappas fotspår och har rykte om sig att vara en mästare i att improvisera i olika stämmor.

Medverkar gör också förra årets musikstipendiat, Dan Jansson, en ung dragspelare från Nyhammar.

Även i år kommer ett stipendium att delas ut till en lovande ung musiker från bygden. Det är på 3 500 kronor och samlades in bland publiken vid förra årets konsert. Nomineringar tas emot av Grangärdefestivalens ansvariga fram till den 4 juni.

– Vi tycker det är väldigt positivt att kunna stödja unga musiker från i det här fallet Grangärdebygden, säger Gottfridsdotter Nåhem.