Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista ordet inte sagt

/
  • Så här ser Mora IK:s nya styrelse ut, från vänster; Hans Arnesson, Lars Lisspers (ny), Ola Blumenberg, ordförande Arne Grahn, Anders Nilsson och Egon Bäckman (ny). Den tredje nye ledamoten, Ulf Hansson, kunde inte närvara.
  • Bengt Lundberg vill avvakta Ishockeyförbundets utredning angående strulet på det ordinarie årsmötet i juni.
  • Egon Bäckman valdes in som ny styrelseledamot i Mora IK.
  • Valberedningens ordförande Torsten Kjellgren talade om vikten att en valberedning gör ett bra arbete med att hitta rätt styrelse. Precis det Bengt Lundberg menade att han, Tomas Lind och Håkan Sundqvist hade gjort när de i juni presenterade sin styrelse, men som då röstades ner.

Mora IK:s årsmöte i juni slutade i turbulens och klubben kunde inte presentera en fulltalig styrelse.
Under torsdagskvällen hölls ett extra årsmöte, där tre nya styrelsemedlemmar valdes in.
– Men än är inte sista ordet sagt, kommenterar Bengt Lundberg

Annons

Bengt, ägare av CW Lundberg, var med i den valberedning som på årsmötet i slutet av juni lade fram ett styrelseförslag, men som sedan röstades ner.

Lundberg och Tomas Lind, ägare av ALO-center, som också var med i valberedningen, hävdade att rösträkningen inte gick rätt till när Arne Grahn valdes som ordförande.

Det bekräftade också mötets ordförande, Bengt Jernhall, under det extrainkallade årsmötet.

– På förra årsmötet fanns 119 registrerade medlemmar. 117 medlemmar röstade, men det lämnades 118 röster, så något blev fel, inledde Jernhall.

Lundberg och Lind ville att Dalarnas Hockeyförbund skulle titta på det här. De har i sin tur skickat frågan vidare till Svenska Ishockeyförbundet, som ska ta upp frågan på ett möte den 23 augusti.

– Kommer det fram att det skett ett fel, kan det faktiskt bli så att Mora IK tvingas ta om hela årsmötet, menar Jernhall.

– Att allt inte gick rätt till vid årsmötet, bekräftades också här, konstaterar Lundberg.

Vid årsmötet i juni vann Arne Grahn omröstningen som ordförande mot Jan Lund med 72–42. Således klara siffror till Grahns fördel.

Här verkar det bara vara en röst för mycket, att någon kanske haft två röstkort. Det påverkade knappast utgången av omröstningen?

– Vi påstår inte att någon gjort fel, men det kanske inte gått riktigt rätt till. Vart går gränsen för vad som är tillåtet? Om det varit sex röster för mycket, är det tillåtet?, undrar Lundberg.

– Det är det som vi vill att förbundet ska titta på, att det görs en opartisk utredning som utreder om det är okej att göra fel, poängterar han.

Torsdagens möte gällde bara ett tilläggsval. Den nya valberedningens förslag på tre nya ledamöter klubbades igenom utan motförslag: Lars Lisspers, 54, Ulf Hansson, 43, samt Egon Bäckman, 65.

Det behövdes ingen omröstning för de 79 medlemmarna som fanns på plats.

– Det som har hänt har absolut inte varit bra för klubben, med alla skriverier.

– Men nu har vi en styrelse som har all kompetens vi behöver, med erfarenhet av idrott, ekonomi och näringsliv, säger Mora IK:s ordförande Arne Grahn.

Har du känt att du haft något misstroende mot dig?

– Nej, jag har hela tiden känt stödet från medlemmarna, det visar också siffrorna från årsmötet i juni, säger MIK:s ordförande.

Mora IK kunde presentera en fulltalig styrelse efter torsdagskvällens extra årsmöte, men frågan är om den nya styrelsen får arbetsro.

– Än är inte sista ordet sagt, menar Bengt Lundberg.

Annons