Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterligare sex SM-medaljer till Sara Junevik

Efter bronset på 100 meter fjärilsim i torsdags, blev det ytterligare två medaljer för Falu SS-stjärnan Sara Junevik. 18-åringen från Leksand tog dessutom fyra JSM-medaljer till, varav ett guld.

Annons

I torsdags inledde Sara Junevik, Falu SS, sitt medaljsamlande på SM i simning med ett juniorguld och ett seniorbrons på 100 meter fjäril.

Innan tävlingarna avslutades på söndagen blev det ytterligare sex medaljer för Junevik.

Sara Junevik. Foto: Jessica Gow/TT

På 50 meter fritt, där storstjärnan Sarah Sjöström tog guldet, blev det ett JSM-silver och en delad femteplats i seniorklassen för Sara Junevik.

På 50 meter fjäril inledde Junevik dagen med JSM-guld på 50 meter fjäril, med tiden 26,50. Hon var förstås inte i närheten av Sjöström (25,14) i seniorfinalen, men sänkte sin tid från morgonen med en tiondel vilket räckte till silver, två tiondelar före Helsingborgs Louise Hansson, som var tvåa när Junevik var trea på dubbla distansen i torsdags.

På 200 meter medley blev det brons både i i JSM och stora SM för Falusimmaren. Helsingborgs Sophie Hansson tog hem båda gulden.

Sara Junevik var dessutom mycket nära en seniormedalj även på 100 meter frisim, där Louise Hansson blev svensk mästare. Med tiden 56,55 var hon bara fyra hundradelar bakom bronsmedaljören Hanna Eriksson, Jönköping. Eriksson vann även JSM-guldet på distansen, med Junevik som tvåa och silvermedaljör. I JSM-finalen skilde det nio tiondelar mellan de båda.

Fakta / Sara Juneviks SM-medaljer

SM.

Silver: 50 meter fjäril.

Brons: 100 meter fjäril, 200 meter medley.

JSM.

Guld: 100 meter fjäril, 50 meter fjäril.

Silver: 50 meter fritt, 100 meter fritt.

Brons: 200 meter medley.

Mer läsning

Annons