Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Silver för Ece Ayans svenska trupp

Den svenska gymnastiktruppen tog silver i Nord-EM i Skottland i helgen. 14-åriga Ece Ayan från Leksand gjorde bra i från sig på bommen och bidrog därmed med goda poäng till laget.
– Hennes individuella prestation var mycket bra, säger hennes tränare Lele Matsson.

Nord-EM, eller Northern European Championship som det egentligen heter, avgjordes under helgen i skotska Glasgow. Tävlingen var den första som 14-åriga Leksandstalangen Ece Ayan deltog i på seniornivå. Nord-EM bestod av en lagtävling, där Ece Ayan var en av fem svenskor, samt en individuell "allround". Svenska truppen kom på andra plats med poängen 154.55, tätt inpå vinnaren Wales som hade 157.50. I lagtävlingen gjorde Ece Ayan väldigt bra i från sig på bommen:

– Lagtävlingen var det viktiga, vi åkte dit för att tävla i lag och hon gjorde en mycket stark bomserie. Dessutom körde hon först i laget, säger hennes tränare Lele Matsson.

Ece lyckades även bra med barren, ett redskap som hon själv ser som sin mindre starka sida.

– Hon var stabil på barr och klarade det utan fall. Det var några småmissar, men ändå helt okej, tycker Lele Matsson, som anser att Ece Ayan har väldigt goda förutsättningar för barr.

Individuella grenfinaler hölls under söndagen. Ece Ayan kom till bomfinalen och rankades som nummer 32 av 49 i de individuella tävlingarna.

– Men den individuella platsen kan man inte säga så mycket om då Ece bara tävlade i tre redskap. Det jag kan säga är att hennes individuella prestation var mycket bra. Hon lyckades även bra med fristående, där hon gjorde ett helt nytt program, säger Lele Matsson.

Trots silvret är svenska truppen inte riktigt nöjd.

– Nej, vi vann i fjol när Nord-EM hölls i Uppsala, men vi visste å andra sidan att de från Wales skulle vara duktiga.