Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Silva drömmer om sommaren

Annons

Gilberto Silva och hans Arsenal är utslagna ur samtliga cuper och de har ingen chans att vinna ligan.

Nu hoppas mittfältaren på en trevlig sommar i Sydamerikanska mästerskapen.

Brasilien fick åka de sju milen till lilla Vagnhärad, söder om Stockholm, för att hitta en bra gräsplan. Samt lite lugn och ro efter de galna fansens stormning av både träning och match i Göteborg i helgen.

Gilberto Silva kommer att spela tisdagens träningsmatch mot Ghana på Råsunda stadion. Han har numera en rätt given plats på mittfältet, även om han inte säger det själv.

I tidigare träningsmatcher har Brasilien ofta lekt sig igenom 90 minuter. Men med nye förbundskaptenen Dunga är det annorlunda, han vill ha full satsning, i matchtempo. Det visade sig inte minst i lördags när man besegrade Chile med 4_0 _ utan att slå av på takten.

Gilberto Silva gillar inte att säsongen i stort sett är över för Arsenal som inte kan vinna någonting.

När Gilberto Silva, 30, åkte till Sverige stannade klubbkompisen Fredrik Ljungberg kvar i London för att träna med svenska landslaget för match mot Nordirland på onsdag.

Det är ett väldigt lugnt träningspass med mycket lek och stoj. Den stora skämtaren är Real Madrids Robinho som hela tiden lockar till skratt. Även Ronaldinho är på mycket gott humör och när Dunga vill att han ska slå frisparkar, både från vänster och höger, visar han sin världsklass. Han sätter fem av sex frisparkar, antingen på huvudet eller på fötterna, hos sina medspelare.

Efter att ha knorrat in några läckra frisparkar joggar Ronaldinho och de övriga brassestjärnorna av planen i Vagnhärad. Långt ifrån Camp Nou, Santiago Bernabeu och Emirates Stadium.

TT

Mer läsning

Annons