Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Siljansrallyts veteranbilar hittade till Lindbyn och välsorterad kakbuffé

Annons

INSÄNT: Under sommarsäsongens första lördag med öppen Gammelgård i Mockfjärd letade sig deltagarna i årets Siljansrally dit för en välkommen fikapaus.

Inte mindre än 37 ekipage stannade till under loppet av ett par timmar, och förare och passagerare lät sig väl smaka i behagligt väder. Den äldsta bilden var en T-Ford från 1914, hemmahörande i Djurås.

På eftermiddagen premiärdukade Mockfjärds hembygdsförening fram en buffé med åtskilliga sorters kaffebröd och kakor. Elisabet Ljungberg, som organiserat buffén, var glad över att så många hörsammat inbjudan att bidra med hembakat i olika former. Inte mindre än 36 sorter fanns att välja bland. De som bidragit fick förstås avsmaka buffén utan kostnad.

På logen fanns traditionsenligt en utställning av Mockfjärdskonstnären Torsten Dahl, organiserad av sällskapet med hans namn. Från dansbanans scen underhöll . I ett par av visorna fick hon hjälp av tre töser ur den yngre generationen.

Vädret var gynnsamt med delvis sol, och lagom temperatur. Sammantaget blev det en mycket lyckad och uppskattad dag med över 160 besökare.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips