Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Siljan Wood varslar elva personer

Siljan Wood Products varslar elva av de drygt 30 anställda om uppsägning. Företaget som tillverkar golv och paneler har gått kräftgång i flera år.

Siljan Wood Products är Siljanssågens hyvleri. Företaget som omsätter cirka 90 miljoner kronor i år har haft omsättningsminskningar runt 20 procent de senaste åren. 2011 redovisades en förlust efter finansnetto på cirka 24 miljoner kronor.

Peter Funk som tillträdde som vd i april i år berättar att det framför allt är sjunkande efterfrågan från Danmark som försatt företaget i det svåra läget.

– Vi håller ställningarna på andra marknader.

Varslen för de elva personerna lades i fredags efter förhandlingar med facket. I några fall frångås turordningsreglerna. Peter Funk förklarar dessa avsteg med att en del personer med speciell kompetens måste behållas för att det ska gå att driva produktionen vidare med ungefär en tredjedel av den tidigare arbetsstyrkan.

– Vi ska försöka hålla produktionen på nuvarande nivå och komma tillbaks genom bra bearbetning av marknaden, säger Peter Funk. Han betonar att svårigheterna inte berör skogsverksamheten och sågarna inom koncernen Siljan Group.